VIDEO ⟩ Ettevaatust liikluses! Teeolud on erakordselt keerulised

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Teeolud on keerulised: tuiskab ja on libe.
Teeolud on keerulised: tuiskab ja on libe. Foto: Elmo Riig

Eile, 20. jaanuari õhtupoolikul pööras ilm taas tormiseks ning täna keskpäeval hoiatas transpordiamet liiklejaid erakordselt keeruliste ilmaolude eest.

Ühismeediasse üles laaditud videos näeb kaubikujuhi salvestust Tallinna-Narva maanteelt, kus osa sõidukeid on tee äärde lausa seisma jäänud. 

Transpordiamet kehtestas reede keskpäevast raskete ilmaolude tõttu erilise hoolderežiimi lisaks Virumaale ka Harjumaa ja Raplamaa riigimaanteedel ning kutsub liiklejaid üles äärmisele ettevaatlikkusele. Rasketest ilmaoludest tingitud eriline hoolderežiim tähendab seda, et teehooldeks kulub rohkem aega kui tavaoludes. 

Võimalusel tasuks tänaste ilmaoludega Virumaa, Harjumaa ja Raplamaa maanteedel liiklemist vältida. Kui sõitu hilisemaks ajastada pole võimalik, tuleb sõidukijuhil olla väga ettevaatlik ja valida teeoludele vastav sõidustiil. Lubatud suurim sõidukiirus ei ole tuisusel maanteel liiklejatele kohustuslik. Hoida tuleb maksimaalset ohutut pikivahet ja vältida möödasõite.

Rasketest ilmaoludest põhjustatud olukorra lõppu prognoosib amet õhtul kella seitsmeks.

Tee- ja sõiduolusid saab jälgida veebilehelt tarktee.ee.

Riigi ilmateenistuse andmetel laupäeval (22.01) madalrõhkkond kaugeneb ja selle järel on öö hakul veel laialdaselt sajuhooge ja tuiskab. Põhja- ja kirdetuul on veel tugev, ulatudes puhanguti 15, rannikul 20 meetrini sekundis. Pärast keskööd sajuhood hõrenevad ja tuul nõrgeneb. Päeval on tõusva õhurõhu foonil üksikuid sajuhooge, tuul nõrgeneb, aga on pinnatuisuks veel piisavalt tugev. Õhutemperatuur on ööpäeva jooksul –1...–7 kraadini.

Pühapäeva (23.01) öö tuleb kõrgrõhuvööndi mõjul enamasti sajuta, nõrga tuulega ja külm. Öösel võib õhutemperatuur langeda –15 °C ümbrusse, päev tuleb –10 °C lähedane. Õhtul aga laieneb Läänemerele madalrõhkkonna serv ning algab edela- ja lõunatuule tugevnemine.

Kiirelt muutub ilm ka uuel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles