VIDEO ⟩ Auto abil Tallinnas lõbusõitu teinud kelgutaja sai politseilt trahvi

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Marko Saarm

Ida-Harju politseijaoskonna patrullile jäi Tallinnas Ülemiste linnaku parkimisplatsil silma auto, mille juht tegi sõiduki taga olnud kelgutajale lõbusõitu. Tegevus lõpetati ning juht ega ka kelgutaja puhta nahaga ei pääsenud.

Kelgutamine oli esimest korda olümpiakavas juba aastal 1928, kuid ala ohtlikkuse tõttu jõudis see sinna täies ulatuses tagasi alles aastal 2002, kirjutatakse Liiklusjärelevalvekeskuse Facebooki lehel. Kuna kelgutamisega kaasneb mäest üles ronimine, annab see hea füüsilise koormuse, kuid ikka ja jälle leidub «sportlasi», kes sellest mööda hiilivad ja kasutavad motoriseeritud abi.

Liiklusjärelevalvekeskus jagab, et Ida-Harju politseijaoskonna patrullile jäid silma parkimisplatsil «trenni» tegevad harrastajad. Tegevus lõpetati ning sõidukijuht ega kelgutaja ei pääsenud kumbki «puhaste paberitega».

Auto järel kelgutamine võib esialgu tunduda põnev, kuid võimalikud tagajärjed ei kaalu seda riski üles. Nagu videost näha, siis kurvis tekkiv tsentrifugaaljõud võib kelgutaja viia soovitud kursist üksjagu kõrvale ja tagajärgi kohtumisel teeäärsete objektidega võib igaüks ise ette kujutada. Politseile on ajaloost teada ka mitu väga kurvalt lõppenud õnnetust, mistõttu ei jää selline tegevus kindlasti sekkumiseta. Õpi teiste, mitte enda vigadest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles