VIDEO ⟩ Naine ulub huntidega võidu, loomade reaktsioon on tõeliselt üllatav

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Kuvatõmmis
Kuvatõmmis Foto: Animal Watch / YouTube

Mõnel inimesel on huntidega eriti tugev side. Näiteks sellel naisel, kes ei paista sugugi huntide ees hirmu tundvat.

Loodussaadete juhil, tulihingelisel looduskaitsjal ja sotsiaalmeediastaaril Anneka Svenskal on huntidega olnud väga eriline side juba lapsest peale. «Tunnistan, et olin väga veider laps. Fantaseerisin libahundiks olemisest,» on naine oma YouTube'i kanalil rääkinud.

Praegu veab naine ülipopulaarset 685 000 jälgijaga YouTube'i kanalit Animal Watch ja 158 000 jälgijaga Instagrami kontot, kus tema imeline võime huntidega suhelda ei jää kellelegi märkamata.

Üks tema tuntumaid videoid on kohtumine Põhja-Norras elava hundikarjaga, kelle ta oma ulgumisega otsekui hüpnotiseeris. Norras on hunt kriitiliselt ohustatud liik, kellel lubatakse elada vaid nn hunditsoonis ehk Rootsi piiriäärsel maa-alal, mis moodustab 5 protsenti Norra territooriumist.

Kuidas see tal aga õnnestus? Videos kirjeldas Svenska, kuidas ta huntidega kontakti lõi. «Kõigepealt tuleb laskuda ühele põlvele, liigutused peaksid olema väga rahulikud ja aeglased.»

Üsnagi kõhedust tekitav on hetk, kui hundid tulevad naist «tervitama» ja oma keele talle suhu pistavad. «See on nende puhul täiesti normaalne. Nii õpivad nad sind usaldama ja saavad sinu kui inimese kohta palju teada,» kirjeldab Svenska.

Kuvatõmmis
Kuvatõmmis Foto: Animal Watch / YouTube

Vastavalt hundikarja dünaamikale lasi naine huntidel endaga tutvuda, lastes endale ligi vaid need isendid, kes olid hierarhias kõrgemal.

Tegemist on huntidega, kes on inimestega koos kasvanud ning seega vägagi hästi sotsialiseeritud. Nad elavad Põhja-Norras Polar Parki nimelisel looduskaitsealal, kus ka tavalistel turistidel on võimalus nendega lähedalt tutvust teha.

Vaid tänu saavutatud usalduslikule sidemele õnnestus Svenskal koos huntidega ulguda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles