VIDEO ⟩ Suri sõbra mõrva eest eluaegse vangistuse saanud multimiljonär

Inna-Katrin Hein
Copy
USA California vanglaameti foto Robert Durstist, mis on tehtud 15. detsembril 2021
USA California vanglaameti foto Robert Durstist, mis on tehtud 15. detsembril 2021 Foto: California Department of Corrections and Rehabilitation via AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikides suri sel nädalal multimiljonär Robert Durst, kes sai möödunud aasta oktoobris sõbra mõrva eest eluaegse vangistuse.

USA meedia andmetel suri Durst 10. jaanuaril 78-aastasena. Tema advokaat Chip Lewis kinnitas, et ta klient suri mitme kroonilise haiguse komplikatsiooni tagajärjel Californias Stocktoni vanglas.

Advokaat lisas, et Dursti süda seiskus ja vangla meditsiinitöötajatel ei õnnestunud teda elustada.

Robert Durst 14. oktoobril 2021 USA California Inglewoodi kohtus. Mees suri 10. jaanuaril 2022
Robert Durst 14. oktoobril 2021 USA California Inglewoodi kohtus. Mees suri 10. jaanuaril 2022 Foto: Myung J. Chun / POOL/Scanpix

Durst lasi 24. detsembril 2000. aastal maha oma sõbra Susan Bermani ta kodus Californias Los Angelese lähedal Benedict Canyonis.

Mehe motiiviks oli see, et Berman tahtis rääkida politseile, mida ta teadis Dursti esimese naise Kathleen McCormack Dursti kadumisest 31. jaanuaril 1982. aastal. Naise surnukeha ei ole seni leitud.

Durst ja ta esimene naine, kes oli hambaarst, abiellusid 12. aprillil 1973. Naine õppis ka lastearstiks ja ta kadus mõni kuu enne diplomi saamist.

2021. aasta oktoobris esitati Durstile süüdistus oma abikaasa tapmises. Mees võttis selle omaks ja tunnistas ka seda, et tappis 2001. aastal Texases oma naabri, kelle surnukeha ta tükeldas ja ookeanisse viskas. Durst pääses selle kuriteo karistusest, kuna rõhus enesekaitsele, väites, et naaber oli teda rünnanud.

Kohus Dursti üle oli ebatavaline, kuna ta oli kanali HBO populaarses dokumentaalsarjas «The Jinx» mitu mõrva üles tunnistanud.

Robert Durst päris oma suure vara isalt, kes oli kinnisvaramagnaat. Aastail 2000–2022 oli ta abielus Debrah Lee Charataniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles