Eestis sündinud koomik ja loomeinimene Kaido Strange ehk Kid kolis kuueaastaselt Kanadasse, kuid sattus kümme aastat tagasi koos nüüdseks teise ilma läinud abikaasa, pungilegendi Pete Shelleyga taas kodumaale. Nüüd on ta valmis lahkuma, sest transmehena Eestis elamist Kaido praegu enam ette ei kujuta.

Sel pühapäeval, 16. jaanuaril, astub 34-aastane Kaido Strange alias Kid viimast korda Eestis lavale oma poeetilise stand-up-kavaga «Circumcised» ehk «Ümber lõigatud». Veidi enam kui kuu hiljem, kohati iroonilise kokkusattumusena, lahkub ta sünnimaalt Eesti Vabariigi aastapäeval ning läheb tagasi Kanadasse. «Soolise ülemineku protsess transinimeste jaoks võtab Eestis liiga kaua aega ja haigekassa ei ole väga hea. Samuti haridus,» nendib Kaido, kes kasutab inglise keeles enda kohta isikulisi asesõnu he/him ning they/them.

Enne oma viimast justkui lahkumisetteastet Tallinnas asuvas Heldekeses räägib Kaido Elu24-le lähemalt, miks ta oma tulevikku Eestis ette ei kujuta ja kuidas siinsed süsteemid tema loomingulise iseloomuga kokku ei sobi.

Kommentaarid
Copy