Kassituba vajab abi hiiglasliku elektriarve tasumisel (14)

lemmik.postimees.ee
Copy
Kassitoa elanik.
Kassitoa elanik. Foto: Tartu Kassikaitse

Suured elektriarved ei valmista peavalu ainult inimestele, vaid mõjutavad rängalt ka kasside ja nende päästmisega tegelejate igapäevaelu.

MTÜ Tartu Kassikaitse moodustavad vabatahtlikud kassiarmastajad, kes pakuvad koduta kassidele ajutist hoiukodu, vajalikku ravi ja hooldust ning aitavad tänavakasse steriliseerida. Tartus asuvas kassitoas saavad tänavalt päästetud kassid ajutiselt peatuda seni, kuni endale uue kodu leiavad. Näiteks detsembris käis kassitoast läbi 40 kassi.

Elektri hinna hüppeline tõus on pannud MTÜ-le ja kassitoa elanikele aga paraja põntsu, sest kui muidu on nende elektriarve olnud 350 euro ringis, siis nüüd oli see pea 1000 eurot. «Talvekuudel tuleb ikka arvestada suuremate elektriarvetega, kuid sellistega ...  Viimane elektriarve lõi meie kontole suure augu,» kirjutavad kassitoa vabatahtlikud sotsiaalmeedias.

Kuna järgmist kuud seesuguse hiiglasliku arvega üle ei elataks, võeti nüüd kasutusele abimeetmed: «Radikad keerati alla ja kassidele tehti soojapesad, kuhu nad kerra saavad pugeda. Õnneks on kassidel soojad kasukad. Vabatahtlikud peavad muidugi ka soojemalt nüüd riidesse panema, kui kasside eest hoolitsemas käivad.»

Kassitoa elanik.
Kassitoa elanik. Foto: Tartu Kassikaitse

Kuid vabatahtlikud paluvad ka rahalist tuge. «Kuigi arve on tohutu, peame siiski olema tänulikud, et meil on võimalus kasse päästa ja loodame, et tuled siin meile appi.»

Külma aja üleelamiseks saab kassituba ja selle elanikke aidata kahel moel:

1) Hakka hoiukoduks. Siis saab kass sinu kodusooja. Vaata täpsemalt SIIT.

2) Tee annetus kassitoa kulude katmiseks.

Annetuse saad teha:

Saaja: MTÜ Tartu Kassikaitse

Selgitus: elekter

Pangakontod:

SEB: EE581010220072929015 või Swedbank: EE412200221042553213

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles