Robert F. Kennedy pojapoeg pürgib USA Kongressi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joseph Kennedy III
Joseph Kennedy III Foto: SCANPIX

USAs juba arvati, et kuulus Kennedyte poliitikutesuguvõsa on poliitika sinnapaika jätnud, kuid mõrvatud senaatori Robert F. Kennedy pojapoeg pürgib nüüd Kongressi.

31-aastane Joseph Kennedy III teatas selle nädala kolmapäeval, et kandideerib novembris toimuvatel valimistel, edastab AFP.

Poliitikaringkondades oli Kennedy sellekohase avalduse tegemine teada, kuid ta koduosariigis Massachusettsis lõi see mõnevõrra eelvalimiste kaardid segamini.

Kennedyt ei pruugi valimistel aidata see, et ta pärineb kuulsate poliitikute suguvõsast, kuna tema vastaseks on populaarne sõjaveteran, vabariiklane Sean Bielatin.

Kenndyte suguvõsa on alates möödunud aastast ebatavalises olukorras. Esimest korda 63 aasta jooksul ei ole selle suguvõsa esindaja mõnes poliitilises ametis.

«USA rajati lihtsale põhimõttele, et kõiki tuleb kohelda võrdselt. Praegu siin riigis ei ole nii ja ma tahan seda muuta,» selgitas noor Kennedy oma valimisplatvormi.

Joseph Kennedy on mõrvatud senaator Robert F. Kennedy pojapoeg ning hariduselt advokaat.

 Robert Kennedy oli USA 35. presidendi John Kennedy vend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles