GALERII ⟩ Jõuluturg kihas esimesel jõulupühal mõnusas meeleolus, mõni otsustas end külmas ka karastada

Copy

Novembrikuu õhtupoolikul avati Tallinnas Raekoja platsil juba traditsiooniks saanud jõuluturg. Elu24 käis jõululaupäeval uudistamas, milline õhkkond turul valitseb. Mõni julge turuline otsustas end ka külmas karastada. 

«Seoses keerulise olukorraga maailmas on jõuluturu korraldamine väga töömahukas, kuid vaatamata sellele tuleb meil väga armas ja hubane jõuluturg,» tunnistas turu korraldaja Diana Harusoo novembris Elu24-le.

Sel aastal on müügimajakesi mõnevõrra rohkem kui eelmisel ning samuti on uhke uudis lastele – jõuluturu kahele klassikalisele karussellile on lisaks saabunud ka kolmas, hoopis teistsugune karussell. Jõuluvana majakese juures on jõuluvana postkast, kuhu lapsed saavad tuua kirjad oma kingisoovidega, mis tähendab, et ka sel aastal hoiab jõulutaat end koroona eest varjus.

«Sel aastal on meil põhirõhk pööratud kohalikule inimesele, seetõttu on söökide-jookide valik laiem kui tavaliselt. Esindatud on nii traditsioonilised jõuluroad kui ka täiesti uued ja huvitavad maitsed – käbimoosid, soolased vahvlid tšillise tartarkastmega jpm,» kirjeldas Harusoo.

Samuti on laienenud valik taimetoitlastele ning loomulikult on jõuluturul kõige suurem ja mitmekesisem glögivalik. Peaaegu kõikidest marjadest, mis Eestis leidub, ja enamgi veel. Ka on suur valik jõulukingitusi – selle aasta trendikatest jõuluehetest kuni Birgit Sarrapi kultuurikaupadeni ning käsitööpiparkookideni, mis näevad välja nagu kunstiteosed ning mida saab osta ainult Tallinna jõuluturult.

Vaata videost, kuidas jõuluturg novembri lõpus avati, SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles