PILDID JA VIDEO ⟩ Umbes 70 miljoni aasta vanune dinosauruse embrüo näeb välja, nagu oleks surnud eile

Inna-Katrin Hein
Copy
Hiinas leiti dinosauruse fossiilne embrüo, leid sai nimeks beebi Yingliang. Pildil arvutirekonstruktsioon embrüost, milline ta võis miljoneid aastaid tagasi välja näha
Hiinas leiti dinosauruse fossiilne embrüo, leid sai nimeks beebi Yingliang. Pildil arvutirekonstruktsioon embrüost, milline ta võis miljoneid aastaid tagasi välja näha Foto: Lida Xing / SWNS/Scanpix

Umbes 70 miljonit aastat tagasi vingerdas pisike jaanalinnulaadne dinosaurus oma muna sees, võttes koorumiseks parima asendi, kuid seda hetke ei tulnud kunagi. Embrüo suri ja jäi munasse kümneteks miljoniteks aastateks, kuni teadlased leidsid Hiinast tema kivistunud jäänused, andes talle nimeks beebi Yingliang.

Paleontoloogid on leidnud viimasel sajandil palju hiidsisalike mune ja pesasid, kuid beebi Yingliang on võrreldes teistega väga eriline, teatab livescience.com.

«Tema skelett ei ole ainut ideaalne nina otsast saba tipuni, vaid ta on lootepoosis, olles nagu surnud eile,» sõnas Kanada Calgary ülikooli paleontoloog ja uuringu juht Darla Zelenitsky.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles