Maailma kõige rikkam jalgpallur sai kinga

Postimees Sport
Copy
Faiq Bolkiah (keskel).
Faiq Bolkiah (keskel). Foto: HOMEM DE GOUVEIA/EPA/Scanpix

Tõenäoliselt maailma kõige rikkam jalgpallur Faiq Bolkiah jäi ootamatult ilma klubita ning 23-aastase ründaja profikarjäär kipub lähenema lõpule. Jah, te lugesite õigesti, Brunei jalgpallikoondislase Bolkiahi varanduse suuruseks hinnatakse 17 miljardit eurot, kuid nüüd on Kagu-Aasias Kalimantani saare põhjaosas asuva sultaniriigi valitseja Hassanal Bolkiahi vennapoeg saanud vabaagendiks.

Faiq Bolkiah sõlmis oma esimese profilepingu mullu septembris, kui liitus Portugali kõrgliigaklubi Maritimoga. Eile teatas aga Maritimo, et on otsustanud Bolkiahi teenetest loobuda. Ta pääses Portugalis väljakule vaid klubi reservmeeskonnas ning oodatud läbilööki ei tulnud.

«Pooled jõudsid lepingu lõpetamises kokkuleppele. Täname teda panuse ja pühendumuse eest ja soovime talle kordaminekuid nii professionaalselt kui eraelus,» kirjutas Maritimo oma kodulehel. Brunei koondislase väärtuseks jalgpalliväljakul hinnatakse 200 000 eurot, kuid praegu on ta saadaval täitsa tasuta.

Tundub ebatõenäoline, et pururikka Brunei koondislase profikarjäär leiaks jätku. Küll aga on ta noormängijana kuulunud mainekate Inglismaa klubide, nagu Arsenali, Chelsea ja Leicester City hingekirja.

Maailma kõige rikkamate profijalgpallurite pingerida

Faiq Bolkiah, 17 miljardit eurot

Lionel Messi, 530 miljonit eurot

Cristiano Ronaldo, 440 miljonit eurot

Neymar, 180 miljonit eurot

Zlatan Ibrahimovic, 170 miljonit eurot

Gareth Bale, 130 miljonit eurot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles