VIDEO ⟩ Head lapsed kasvavad pitsaga! «Nukitsamehe» räpiversioon sai Olav Ehala heakskiidu

Elu24 muusikatoimetus
Copy
JJ ja Culpas tegid Nukitsamehe «Vitsalaulust» räpiversiooni.
JJ ja Culpas tegid Nukitsamehe «Vitsalaulust» räpiversiooni. Foto: Pressimaterjal

Armastatud «Nukitsamehe» filmis kõlanud «Vitsalaulust» räpiversiooni tegemiseks andsid loa nii helilooja Olav Ehala kui ka sõnade autori abikaasa Riina Viiding. «Vitsalaulu» räpiversiooni «Nukits» esitavad räpipundi Ruckus liige Culpas ning Eesti tänavakultuuri eestvedaja Joel Juht.

Räpiloo teksti kirjutasid Joel Juht ja Culpas koos ning tänapäeva head lapsed kasvavad räpiversioonis hoopis pitsaga. «Eelkõige soovitame sellesse sõnade mängu huumoriga suhtuda, aga kui sõnumit otsida, siis pisut iroonilises võtmes tahame öelda, et tänapäeva «hea laps» on pahatihti vanematele mugav laps ehk laps, kes ei sega. Sööb, mis kätte saab, ja istub vaikselt telefoniga oma toas. Nii ei peaks see olema,» ütleb Juht.

Culpase sõnul oli Juhiga räppimine põnev väljakutse. «Idee ja loo vibe ning rütm tulid Joelilt ja mina aitasin tema visiooni muusikaliselt ellu viia. Kuna ma ei ole enne sellist remake-stiilis instrumentaale teinud, siis oli värskendav midagi uut katsetada,» rääkis Culpas.

«Nukitsa» kirjutamise mõte tekkis Juhil vanu fotosid lapates ja silmates endast 34 aastat tagasi tehtud pilti, kus ta kandis Nukitsamehe kostüümi. Selle foto leiab vastvalminud räpipala tiitli kujunduselt. «Olin lapsena ise paras Nukitsamees ja hakkasin mõtlema tänapäeva nukitsate peale, kelle sarvi maailm maha viilida tahab. Nii tekkis mõte «Vitsalaulust» räpiversioon teha,» kirjeldas Juht loo idee sündi.

Mõlema autori sõnul on teksti läbiv teema kriitika kriitika pihta, mis ei ole konstruktiivne. «Räpime nii enda kogemusest, kui ka sellest, mida näeme enda ümber. Palju on hukkamõistmist ja vähem mõistmist,» arutles Juht. Culpas lisas, et õelutsemist, koledasti ütlemist ja kadedust on internetis igal pool ja neid sarvi juba naljalt maha ei viili.

Uus lugu ilmub koos muusikavideoga, kus tantsivad Joel Juhi tänavatantsustuudio JJ-Street tantsijad. Juht tõdeb, et enam kui 20 aastat kestnud töö noortega on näidanud, et ühtegi n-ö Nukitsameest ei tohi hukka mõista ega kritiseerida, sest lapsed peegeldavad vaid enda kogemusi ja vajavad pigem hoolt ning tähelepanu.

Koostöö pole meestele uus, selle aasta kevadel valmis neil esimene ühine räpilugu «Meeldib, ei meeldi», mida vaadati TikTokis 750 000 korda.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles