KAKS ÜHES ⟩ 5MIINUST andis välja uue minialbumi ja bändi enda kirjutatud koomiksiraamatu

Elu24 muusikatoimetus
Copy
5MIINUST albumi ja koomiksiraamatu esitlus
5MIINUST albumi ja koomiksiraamatu esitlus Foto: Mihkel Maripuu

Räpipundi 5MIINUST fännidel on põhjust rõõmustamiseks, sest täna ilmus bändi 92-leheküljeline koomiksiraamat «suur süü veeretamine kriitilisel ajal» ja nende teine EP ehk minialbum «kõik on süüdi».

Kultusbändi 92-leheküljelise koomiksi sisu on täielikult kirjutanud bändi liikmed. Igaühel neist on koomiksis oma peatükk, mida on illustreerinud eri kunstnikud just neile omases ainulaadses stiilis.

Visuaalsed autorid on bändipoiste loodud jutustuste kõrval Sander Tulk, Kärt Koosapoeg, Ats Nukki, Katarina Skott, Veiko Tammjärv ning toimetaja Laura Salumets-Tutt.

Minialbumil kõlavad lisaks 2021. aasta ühele suurimale hitile «koptereid» neli täiesti uut lugu. Need näitavad bändi uuest, rokilikumast küljest, jäädes siiski oma tuntud headusesse kummitama jäävate meloodiate ja vaimuka lüürikaga.

Albumi produtsent on Kim Wennerström (Jüri Pootsmann «Torm», Elina Born & Jüri Pootsmann «Jagatud saladus», Uudo Sepa debüütalbum ja tulevase superstaari võidusingel). Samuti teevad kaasa kodumaised tipud Sten Sheripov, Gevin Niglas ning Soome produtsent Leo Jupiter.

Kõik lood minialbumil said endale ka koomiksistiilis lüürikavideo. Kokku on minialbumil viis lugu, mis kannavad pealkirja «jäätis», «dispositsioon», «?mis sa tegid», «e95» ja juba mainitud «koptereid». Lüürikavideod leiad SIIT

Eile esitles 5MIINUST koomiks-albumit muusikapoes Terminal, kus valitud seltskond sai kuulda nii koomiksi kui muusika sünni telgitaguste kohta. Üritus oli laiemale publikule suletud, kuid Elu24 käis kohal ja galerii õhtust leiad SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles