Sarimõrvar Ustimenko ihkab Venemaale. Endine justiitsminister Reinsalu: idanaabrite juures võib ta vabadusse pääseda (1)

Kristiina Reimand
, Reporter/toimetaja
Copy
Endine justiitsminister Urmas Reinsalu ütleb, et ei tasu riskida sellega, et Ustimenko Venemaale üle andes ta vabadusse pääseb.
Endine justiitsminister Urmas Reinsalu ütleb, et ei tasu riskida sellega, et Ustimenko Venemaale üle andes ta vabadusse pääseb. Foto: Margus Ansu/Tairo Lutter/kollaaž

2002. aastal eestlasi terroriseerinud sarimõrvar Juri Ustimenko unistab vanglaelust ida pool, ent aastate jooksul pole justiitsministeerium tema soovidele vastu tulnud. 

Teisipäeval otsustas Tartu halduskohus, et ei rahulda 40-aastase Tartu vangla residendi Juri Ustimenko kaebust justiitsministeeriumi otsuse kohta. Nimelt esitas Ustimenko halduskohtule kaebuse ning taotles ministeeriumi otsuse tühistamist ja ministeeriumi kohustamist väljastama Venemaale dokumendid, et ta saaks karistuse kandmist seal jätkata. Ustimenko leidis, et justiitsministeerium keeldus õigusvastaselt tema üleandmisest idanaabritele.

Mehe kahjuks leidis halduskohus teisipäevases otsuses, et kaebuse rahuldamiseks puudub alus. Kohtu hinnangul ei ole justiitsministeerium menetlusreegleid eiranud ning ministeerium on kaalutletult ja menetlusreeglite järgi keeldunud Ustimenko avalduse rahuldamisest. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles