Teadlased hämmingus: Türgi turist leidis haruldase kahe peaga kilpkonna

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Kuvatõmmis videost
Kuvatõmmis videost Foto: daily mail

Turist leidis Türgis Pamukkale kuumaveeallikate juurest haruldase kahe peaga kilpkonnabeebi, kes on nüüd teadlastele uurimiseks üle antud.

Leitud kilpkonn on hinnanguliselt kuu vanune ning teda uuritakse Pamukkale ülikooli bioloogiaosakonnas. Teadlaste sõnul poleks selline loom looduses kuigi kauaks ellu jäänud.

Videost on näha, kuidas kahe pea ja kuue jalaga kilpkonn ennast liigutab.

Teadlased on kindlaks teinud, et kahe peaga loomal on üks seedesüsteem. Haruldane isend jääb edasiseks uurimiseks aga laborisse.

Kuigi kahe peaga kilpkonn on üsnagi haruldane nähtus, on selliseid leitud varemgi. Näiteks tänavu septembris leiti üks sarnane isend Inglismaalt ning tema peadele pandi kuulsate filminäitlejast kaksikõdede Olsenite järgi nimeks Mary-Kate ja Ashley, vahendas Boston Globe.

Kilpkonna uurinud teadlaste sõnul sarnanes tema seisund siiami kaksikute omaga: neil oli nii ühiseid kui ka eraldi kehaosi, kuid näiteks erinevalt Türgist leitud loomast oli Mary-Kate'il ja Ashleyl eraldi seedesüsteem. Teadlasi hämmastas, et kilpkonn suutis ka iseseisvalt ujuda, tema mõlemad pooled toimisid sünkroonis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles