Jaak Joala minia kaotas tulekahjus kodu. Õde: ta on kõigega ise hakkama saanud, aga nüüd vajab abi

Elu24
Copy

«See armas koht paksu metsa sees, mida varem sai kutsuda koduks, seda lihtsalt enam ei olnud!» kirjutas Facebookis Diana Jantsus, paludes heade inimeste abi õe Edith Joala aitamiseks.

«Esmaspäeva hommik algas nagu tavaline päev ikka – enne tööle minekut käis minu õde oma kahe kalli koera, Suusi ja Sofiga jalutamas, paitas oma kassi Wifit ning lukustas viimast korda oma kodu ukse,» alustas Diana Jantsus Facebooki postitust.

«Kella 17 paiku, kui õde (Edith Joala – toim) mööda metsavaheteed töölt koju tuli, ei osanud ta midagi halba veel oodata... See kõik kestis selle hetkeni, kuni metsatee otsa sai ja kogu tema maailm kokku varises. See armas koht paksu metsa sees, mida varem sai kutsuda koduks, seda lihtsalt enam ei olnud!»

Nimelt oli Joala maja teadmata põhjusel süttinud ning tema saabumise ajaks juba maani maha põlenud. «Kodust jäi alles ainult korsten, ahi ning pliit. Tuli oli hävitanud kõik selle, mis ta oma kätega üles oli ehitanud,» nentis õde ja ütles, et paraku hukkusid ka Joala koduloomad.

«Me võime ainult ette kujutada, millised tunded teda valdasid, kui ta mõistis, et tuli oli võtnud temalt kõik, tal ei ole enam mitte midagi. Reaalselt mitte midagi!»

Jantsus sõnas, et õde on alati kõigega ise väga hästi hakkama saanud ja pole kelleltki mitte kunagi abi palunud, ent nüüd on hetk, kus tal on päriselt abi vaja. 

«Pöördungi ise kõigi sõprade, tuttavate, sugulaste ja teiste heade Eesti inimeste poole. Palun siiralt teie abi. Iga väiksemgi panus on määrava tähtsusega, et õde saaks oma elu taas üles ehitada.» Ta lisas Facebooki postitusse ka eraldi õe toetuseks tehtud kontonumbri.

Edith Joala oli abielus Jaak Joala poja Janar Joalaga, kes lahkus meie hulgast 2019. aasta augustis.

Copy
Tagasi üles