PILDID JA VIDEO ⟩ Venemaal Irkutskis leidis aset lennuõnnetus, kõik pardal olnud hukkusid

Inna-Katrin Hein
Copy
Antonov An-12 jäänused Venemaal Irkutski lähedal. Õnnetuses hukkus üheksa inimest
Antonov An-12 jäänused Venemaal Irkutski lähedal. Õnnetuses hukkus üheksa inimest Foto: Irkutsk Region Government/Scanpix

Venemaal Siberi lõunaosas Irkutskis toimus lennuõnnetus, kui transpordilennuk Antonov An-12 hakkas Irkutski lennuväljale jõudma. Lennuk kukkus alla ja kõik pardal olnud üheksa inimest hukkusid.

Uudisteagentuuri interfax.ru teatel kuulub lennuk Valgevene lennufirmale Grodno. Lennuki pardal oli viis meeskonnaliiget, neli reisijat ja kaup ning see lendas Sahha Vabariigist Jakutskist Irkutskisse.

Venemaa eriolukordade ministeeriumi videokaader Irkutski lennuõnnetuse paigast
Venemaa eriolukordade ministeeriumi videokaader Irkutski lennuõnnetuse paigast Foto: HANDOUT/Scanpix

Hukkunutest neli olid Venemaa, kolm Valgevene ja kaks Ukraina kodanikud. Lennukis olid ka lennutranspordifirma Zapoljarje juht ja asejuht.

Umbes seitse kilomeetrit enne Irkutski lennuvälja teatas Antonov An-12 meeskond, et nad katkestavad maandumise ja üritavad uuesti. Siis kadus aga lennuk radarilt.

Venemaa Irkutski lennujaama lähedal alla kukkunud Antonov An-12 jäänused
Venemaa Irkutski lennujaama lähedal alla kukkunud Antonov An-12 jäänused Foto: Irkutsk Region Government/Scanpix

Irkutski võimude sõnul alustasid nad juhtumi uurimist, õnnetuse põhjus ei ole veel selge. Uurijad leidsid lennuki mustad kastid ehk kokpiti- ja lennuandmete salvestised ning loodetakse, et need annavad vastuse, miks lennuk alla kukkus.

Uudisteagentuuri ria.ru arvates võisid saatuslikuks saada ilmaolud koos tehnilise veaga. Lennuki maandumise ajal oli tugev tuul ja sadas lund.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles