VIDEO ⟩ «Unine Joe» Biden jäi Glasgow’ kliimakonverentsil tukkuma (5)

Inna-Katrin Hein
Copy
USA president Joe Biden (keskel) jäi Glasgow' kliimakonverentsil tukkuma
USA president Joe Biden (keskel) jäi Glasgow' kliimakonverentsil tukkuma Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ligi 200 riigi juhid on praegu Šotimaal Glasgow’s, kus toimub ÜRO 26. kliimakonverents, mis algas 31. oktoobril ja kestab 12. novembrini.

Riigijuhtide seas osaleb konverentsil ka Ameerika Ühendriikide president Joe Biden. USA meedia ristis riigipea Uniseks Joe'ks (Sleepy Joe), kuna ta silm vajus Lõuna-Aafrika Vabariigi inimõigusaktivisti Eddie Ndopu ettekande ajal kinni. Ajakirjanike arvates oli lõuna-aafriklase kõne USA presidendi jaoks liiga igav ja ta leidis, et parem on silm looja lasta.

Sotsiaalmeedia kasutajate arvates Biden mediteeris ja võis silmi kinni hoides oma kõnet ette valmistada.

Biden ärkas üles siis, kui üks nõunik läks temaga rääkima.

USA president Joe Biden (keskel) jäi Glasgow' kliimakonverentsil tukkuma ja ärkas siis, kui tema juurde läks nõunik
USA president Joe Biden (keskel) jäi Glasgow' kliimakonverentsil tukkuma ja ärkas siis, kui tema juurde läks nõunik Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Joe Biden saabus Glasgow’sse juhtivate tööstusriikide G-20 tippkohtumiselt, mis toimus Itaalias Roomas.

Võimalik, et Bidenit väsitas esialgu lend üle Atlandi Euroopasse, sest USA presidendi kodulinna Washingtoni aeg on Itaalia ajast viis tundi ja Suurbritannia ajast neli tundi taga.

78-aastane Biden on olnud USA president alates 20. jaanuarist 2021 ning tal on selle aja jooksul veel probleeme olnud. Näiteks unustas ta ühel pressikonverentsil Austraalia peaministri Scott Morrisoni nime ja ütles kohal olnud Morrisoni kohta «see mees sealt alt» ehk Austraaliast.

USA 2020. aasta presidendivalimiste kampaania ajal nimetas vabariiklasest kandidaat ja siis USA presidendiks olnud Donald Trump Bidenit Uniseks Joe'ks. Ta viitas nii Bideni vanusele kui sellele, et teda nähti kampaaniasündmustel üsna unisena.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles