FOTOD ⟩ Varas tegi Tartus hotelli kassa tühjaks ja haaras kaasa üllatava eseme

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Foto: Erakogu

Tartu linnapiiril asuv Rehe hotell teatas ühismeedias, et nad langesid varguse ohvriks. «Väga ebameeldiv ja haavatav tunne oli,» tõdes Elu24-le hotelli juhataja Virge, kes avastas hommikul tühja rahasahtli.

Neljapäeva ööl vastu reedet murti sisse Rehe hotelli ruumidesse, kust viidi kaasa kassas olnud sularaha. «Kassast oli kogu sularaha kadunud, ainult paar senti oli põhja jäetud,» nentis hotelli juhataja, kes tühja rahasahtli avastas.

«Väga ebameeldiv ja abitu tunne oli. Ei oska isegi kirjeldada, selline haavatav ja halb tunne, et keegi võib niimoodi tulla ja käia,» meenutas juhataja Virge. Kuna hotellis administraatoreid ei ole ja kõik toimib uksekoodidega, avastati öine juhtum järgmisel hommikul.

«Ei olnud mingit segadust ja lõhkumist, kõik oli väga korralik,» tõdes juhataja ning ütles, et poleks vargust avastanudki, kui ei oleks rahasahtlit tol hommikul avanud. Turvakaamera salvestisi vaadanud Virge nentis, et varas tegutses väga sihipäraselt ja rahulikult. «Ei olnud selline varas, et lihtsalt murrab sisse, vaid ta tegutses teadlikult.»

Kuigi kõik hotelli uksed ja aknad olid kinni, olid varga õnneks jäänud lukustamata samas majas asuva kahe rendipinna uksed. Just nende kaudu ta hotelli ruumidesse pääseski.

Kuidas õnnestus aga vargal rahakassa lahti saada? «Ta on ilmselt kogenud, kuna teadis täpselt, kus asub imepisike auk, millega saab kassa lahti teha,» rääkis Virge. Tema sõnutsi teavad seda vaid inimesed, kes on kassadega kokku puutunud.

Kogukahjum on juhataja hinnangul umbes 550 eurot. Lisaks hotelli kassas olnud rahale haaras pikanäpumees samas majas asuvast lastehoiust kaasa mobiiltelefoni ja veekeedukannu. «Vägagi huvitav ... ei oska öelda, miks talle see viimane küll huvi pakkus,» nentis Virge muiates.

Hotelli juhataja sõnul tegid nad politseisse avalduse.

«Ei usu, et ta kätte saadakse,» sõnas juhataja ning ütles, et soovib kõiki ümbruskonna elanikke hoiatada. «Ukse peab kindlasti lukku panema, see on ikka esmane kaitse,» nentis Virge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles