ÜLEVAADE ⟩ Enefit Greeni aktsiapirukast haukasid tüki ka Eesti staarid

Copy
Tõeline rahvaaktsia: Enefit Greeni on investeerinud ka tuntud eestlased. Vasakult: Karl-Erik Taukar, Liis Lemsalu, Margus Saar.
Tõeline rahvaaktsia: Enefit Greeni on investeerinud ka tuntud eestlased. Vasakult: Karl-Erik Taukar, Liis Lemsalu, Margus Saar. Foto: Konstantin Sednev/Rauno Liivand/Elu24 kollaaž

Sel nädalal algas Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine. Suurimad investorid olid teada aga päev varem ning aktsiaomanike seast leiab päris mitmeid tuntud eestlasi.

Taastuvenergiaettevõtte Enefit Green aktsiate esmases avalikus pakkumises (IPO) osales üle 60 000 jaeinvestorit, mis ületab senist börsirekordit kordades ning teeb Enefit Greenist tõelise rahvaaktsia, vahendab investor.postimees.ee.

Enefit Greeni nõukogu esimees Hando Sutter ütles, et jaeinvestorite rekordiline huvi näitab usaldust ettevõtte meeskonna ja plaani suhtes. Tema sõnul näitab pühendumist ka see, et pea iga neljas Eesti Energia kontserni töötaja osales pakkumises.

Pakkumise hinnavahemik oli 2,45 kuni 3,15 eurot, kuid aktsiate jaotuse hoolikal kaalumisel kujunes lõpphinnaks 2,90 eurot, mis on pakkumise hinnavahemiku ülemises pooles. Hind on kõikidele investoritele ühesugune. Neljapäeval avanes aktsia börsil hinnaga 3,65.

Neljapäeval algas Tallinna börsil tõelise rahvaaktsia Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, kus Tallinna börsi eilne käive ületati alla 30 minutiga, vahendba Postimees.

Enefit Greeni käive on praeguseks oluliselt suurem kui oli eile kogu Tallinna börsi kauplemismaht.

Roheenergiasse usuvad paljud: investeerijaid on suurettevõtjatest muusikute ja telenägudeni

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles