KLÕPS ⟩ Maailmarändur Kertu Jukkum jagas meigivaba pilti

Elu24
Copy
Kertu Jukkum EFTA-l.
Kertu Jukkum EFTA-l. Foto: Remo Tõnismäe

Sportliku eluviisiga maailmarändur Kertu Jukkum jagas sotsiaalmeedias endast meigita pilti, millele jäi tegemata ka fototöötlus. «Selle pildi postitamine sai võimalikuks tänu suhkruvabadusele,» tõdes Jukkum.

Jukkum jagas Instagramis pilti, kus tal ei ole meiki ning millel puudub ka igasugune fototöötlus. «Selle pildi postitamine sai võimalikuks tänu suhkruvabadusele, mida olen suutnud nädala jagu jälgida. Muutused on olnud tõepoolest kardinaalsed,» kirjutas Jukkum postituses.

Lisaks tõi ta välja peamised tähelepanekud selle kohta, mida on nädala jooksul märganud: «Näonahk kui portselanist! Seletamatud isud tühja süsivesiku järele on (enamasti) kadunud. Energiat, eriti vaimuenergiat, enam.»

«Ma ei salga, et paaril korral on olnud keeruline. Näiteks lastega pannkoogikohvikus tekkis tunne, et peaksin (tahaksin?) nende šokolaadi ja jäätisega üle valatud pannkookide jäägid pintslisse pista! Korra ka pärast pikka matka tahtmine süüa midagi rämpsust ja läägelt magusat,» nentis maailmarändur.

Jukkumi sõnul on abiks olnud korrapärane toitumine piisava valgu ja kiudainetega. «Ja muidugi kaasteelise toetus ning omavaheline info jagamine. Vähem oluline pole enese premeerimine ja ma ei pea silmas sefiiri.»

«Järgnev nädal toob mu senise elu raskeima väljakutse – mistõttu luban enam puuviljasuhkrut, kui esialgu plaanisin. Valge suhkur ja sellega rikastatu jääb siiski ka sel nädalal puutumata,» lubas ta ja lisas: «Ma ei jõua ära oodata, millised muutused ootavad ees, kui juba esimene nädal on toonud märkimisväärse erinevuse.»

Vaata Jukkumi meigivaba pilti SIIN:

Alles septembris pani Jukkum end proovile, elades kuu aega ilma alkoholita. 

Elu24-le sõnas ta siis, et väljakutse vastu võtmiseks pikalt mõtlema ei pidanud, kuna käsil olid ettevalmistused kuu aja pärast toimuvaks maratoniks. «See sobib lausa ideaalselt mu plaanidesse,» ütles Jukkum.

«Eks meelelahutusmaailmas on olnud igasuguseid aegu ja ka üliõpilaste aasta,» rääkis Jukkum alkoholi tarbimisest, lisades, et viimastel aastatel on ta joonud seda üsna vähe. «Alkohol on alkohol. Ja see laastab. Inimest, tervist, perekondi, ühiskonda,» tõdes ta blogipostituses.

Loe Jukkumi alkoholivabast kuust lähemalt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles