HIRMUÄRATAV VIDEO ⟩ Päästja seisis hooletu juhi tõttu silmitsi surmaga: elu käis silme eest läbi (1)

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
Foto: Kuvatõmmis videost

Keila päästekomando päästja-autojuht Innar Proode kirjeldab sotsiaalmeedias avaldatud videos, kuidas väljakutsele sõitnud brigaad ja veoautojuht pääsesid ohtliku möödasõidu tagajärjel napilt eluga.

Päästjad startisid Keilast väljakutsele. Jõudes Tallinna ringteele, otsustas Saue poolt lähenev veoautojuht hoida paremale tee serva ja peatuda, et anda päästemasinale teed. Juba kaugelt oli näha vilkureid ja vilkuvaid kaugtulesid ning päästeauto pidi olema hästi märgatav. Kuulda oli ka sireene.

«Kui olin läinud veidi vastassuunavööndisse, siis täpselt minu kohale jõudes keeras Saue poole suunduv veoautojuht rooli vasakule. Saue poolt tulev veoauto oli jätnud mulle ruumi, et saaksin sealt vahelt läbi, aga see veok tegi liiga järsu pöörde vasakule,» kirjeldas Proode olukorda. 

Veoauto asus traktorist möödasõidule ja päästeauto oli sunnitud täielikult vastassuunavööndisse pöörama. «Selle nurga alt vaadatuna tundub, et tuleb laupkokkupõrge. Võin öelda, et see kestis võibolla kaks sekundit, aga see tundus terve igavik. Jõudsin sel hetkel läbi mõelda, mida ma teen, kuidas ma teen, kuhu mul on veel võimalik siit keerata. Jõudsin mõelda oma lähedaste peale. Selline kummaline olek. Kahe sekundi jooksul käis elu silme eest läbi,» meenutas päästeauto juht.

«Nägin veel vastutulevat veoautojuhti ja mõtlesin, et ma ei taha temaga minna laupkokkupõrkesse. Selle kohta polegi eraldi väljaõpet, kus oled sellises situatsioonis, kus sul on sekund kokkupõrkeni.» Proode keeras seejärel rooli nii palju paremale, kui sai.

«Meie autode esiosad riivasid üksteist ja tänu sellele me jäime tõenäoliselt ellu,» tunnistas Proode. Kummalise manöövri teinud autojuhi sõidukil olid vaid kerged kriimustused.

Palun ole liikluses tähelepanelik ning #LaseAbiLäbi, sest sellest võib sõltuda kellegi elu. Roolis või motika seljas siniseid vilkureid märgates näita suunda ning vabasta sujuvalt rada. Ära pidurda järsult! Jalgsi, rattal või tõuksil olles anna vilkureis operatiivsõidukile teed ka ülekäigurajal!

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles