Väikeriigi olümpiakoondise reis kodumaale kestis üle kahe kuu

Postimees Sport
Copy
Pildil Cooki saarte sportlane Jane Nicholas, kes osales Tokyo olümpial naiste süstaslaalomis.
Pildil Cooki saarte sportlane Jane Nicholas, kes osales Tokyo olümpial naiste süstaslaalomis. Foto: LUIS ACOSTA/AFP/Scanpix

Tokyo olümpiamängud lõppesid 8. augustil, kuid Vaikse ookeani lõunaosas asuva Cooki saarte koondis jõudis kodusaarele alles nüüd. Nende teekond kestis koroonaviirusest tingitud eriolukorra tõttu 13 nädalat.

17 000 elanikuga Cooki saarte olümpiakoondis, kuhu kuulus kuus sportlast, alustas koduteed pärast olümpiat. Eraldatud saarestiku jõudmiseks lennatakse tavapäraselt läbi Uus-Meremaa ning nii talitati ka seekord.

Uus-Meremaal tuli veeta kaks nädalat karantiinis, kuid mõni nädal hiljem alanud eriolukord ei lubanud neil oma teekonda jätkata. Nii saabusidki olümpialased koduriiki alles oktoobris ning ei pääse taas kord kahenädalasest karantiinist.

1901. aastast Uus-Meremaa protektoraadi valduses olnud Cooki saared said iseseisvaks 1993. aastal. Saarestik koosneb mitmetest väikesaartest, pealinnaks on Avarua. Eesti ja Cooki saared sõlmisid diplomaatilised suhted kolm aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles