Kulturismi- ja fitnessimaailmas on viimaste aastate jooksul silmapaistvate tulemustega hiilanud 24-aastane eestlanna Tiia Kaare. Tallinnas sündinud Tiia armastab sportimist lapsepõlvest saati. Tee jõusaali leidis ta 17-aastaselt ja viimased kaks aastat on ta tõsisemalt tegelenud bodyfitness'iga. «Selliseid päevi, kus ma üldse trenni ei tahaks minna, ei ole,» tunnistab Tiia, kes töötab oma eesmärkide nimel 365 päeva aastas.

Tallinnas sündinud 24-aastane Tiia Kaare, kes oli väikesest peast väga iseseisev ja krutskeid täis, on spordiga tegelenud juba lapsest saati. «Tegelesin erinevate spordialadega, nagu iluvõimlemine, kergejõustik, ilurulluisutamine jne. Ühesõnaga oli mul sportlik lapsepõlv,» tunnistab Tiia Elu24-le.

2016. aastal Kiili gümnaasiumi lõpetanud Tiia läks edasi õppima TTÜ Eesti Mereakadeemiasse. Tänavu suvel lõpetas ta laevajuhtimise eriala ning hetkel ta õpingute jätkamist ei plaani. Tiia silmad särama reisimine. «Mulle meeldib väga reisida, avastada põnevaid kohti ja kogeda uusi elamusi,» tunnistab ta.

Tiia Kaare oli juba lapsena väga iseseisev ja täis krutskeid.
Tiia Kaare oli juba lapsena väga iseseisev ja täis krutskeid. Foto: Erakogu

Kuid möödunud nädalal Eesti meistrivõistlustelt tiitlivõidu ja 2020. aastal MM-kulla kaela saanud Tiia elab, hingab ja armastab fitnessi.

Kuidas leidsid tee fitnessi juurde ja mis ajendas sind kulturismiga professionaalsel tasemel tegelema?

Mulle on väiksest peale meeldinud spordiga tegeleda. Kui olin väike ja nägin poes roosat hantlit, mida ma tol ajal kutsusin muskliks, tahtsin seda kohe endale ja nii saingi oma esimese pisiku.

Tegelesin vahepeal erinevate spordialadega ning jõudsin lõpuks jõusaalini. Olin juba mõnda aega seal trenni teinud kui mõtlesin, et võiks midagi uut proovida ja laval ära käia. Tegelikult, kui nii võib öelda, oli selle mõtte tekkimisel natuke ka minu ema süüdi. Tema oli esimene, kes soovitas mul proovida ja ma olen väga tänulik selle üle! Mulle hakkas see tohutult meeldima ja tundsin, et leidsin ala, kus tahan ennast maksimaalselt proovile panna.

Hetkel võistlen ma veel amatööride liigas, sain küll MM-võidu puhul pro-kaardi võimaluse, aga otsustasin seda mitte vastu võtta. Minu alal see kaart tegelikult väga ei loe, sest seda võib võita ka täiesti suvalistelt võistlustelt ja paljud sportlased, kes selle vastu võtavad, ei ole Euroopas ega maailmas midagi erilist saavutanud.

Lisaks ei ole proffide seas dopingukontrolle, aga mina tahan teha puhast sporti ja näha kui kaugele on võimalik keha arendada ilma lisaaineteta. Hetkel olen ma ka ADAMSI programmis, mis tähendab, et mind saab iga kell tulla testima ja seda tehakse regulaarselt.

Pole olemas päeva, mil Tiia ei tahaks trenni minna.
Pole olemas päeva, mil Tiia ei tahaks trenni minna. Foto: Henry Küla

Kas on midagi, millest oled oma fitnessiteekonna nimel loobunud?

Kommentaarid
Copy