Kolumbia slummidesse narkomaanist venda otsima läinud õde: küsisin endalt pidevalt, miks ma seda teen

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Kadunud venda Kolumbiasse otsima läinud dokumentalist Eeva.
Kadunud venda Kolumbiasse otsima läinud dokumentalist Eeva. Foto: Kuvatõmmis

Saates «Hommik Anuga» rääkis oma loo dokumentalist Eeva Kauna, kelle Kolumbias elava narkomaanist vend enam ühel hetkel telefonile ei vastanud. «Arvasin, et ema peab teadma, kus Lauri on, ta ei suuda niimoodi elada,» tõdes Eeva, kes otsustas venda otsima minna.

2015. aastal läks Eeva vend Lauri Kolumbiasse, kus elas poolteist aastat. Kuigi narkomaanist poja elustiil oli väga kaootiline, oli ta pidevalt emaga ühenduses. Ühel päeval ta aga enam ei helistanud. «Me ei teadnudki miks ta enam ei helista,» sõnas õde Eeva, kelle sõnutsi on neil vennaga alati side olnud.

Õde ei salga, et Lauril tekkisid juba väiksena koolis probleemi ning tal oli raske ühiskonda sobituda. Küllaltki noorelt vanglasse sattunud mees viibis Venetsueelas narkokuritegude eest trellide taga ka enne Kolumbiasse minekut. «Ta polegi elanud sellist normaalset igapäevaelu, mida tavalised inimesed elavad,» tõdes õde.

Enne Kolumbiasse suundumist prooviti ka Eestist Lauriga kontakti saada. Naise sõnul elasid nad pool aastat teadmisega, et ta elab Bogota linnas tänaval, ent äkitselt hakkasid nad mõtlema, kas see ikka vastab tõele. Kolumbiasse vend otsima läinud õde tõdes, et läks eelkõige ema pärast. 
Miks vend üldse Kolumbiasse läks, on Eeva jaoks mõistmatu. «Seal on kõik nii kaootiline ja hullumeelne. Vaatasime tänaval ringi ja mõtlesime - miks ta siia küll tuli?» Õe sõnutsi ei olnud Lauril mobiiltelefoni, dokumente, ega kasutanud ka internetti. «Meie jaoks on see müstiline, miks keegi otsustab elada sellist kaootilist tänavaelu ja narkootikume tarvitada... ma ei tea, miks ta seda tegi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles