VIDEO ⟩ Ökomässajad ründasid Pariisis Louis Vuittoni moeetendust (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Pariisis Louis Vuittoni moemaja etendusel  astus lavale ökomässaja, kellel oli käes plakat kirjaga «Ületarbimine = väljasuremine».
Pariisis Louis Vuittoni moemaja etendusel astus lavale ökomässaja, kellel oli käes plakat kirjaga «Ületarbimine = väljasuremine». Foto: Vianney Le Caer/Scanpix

Kliima- ja keskkonnaaktivistid ründasid Pariisi moenädalal Louis Vuittoni moemaja moeetendust, astudes lavale ja takistades modelle.

Louis Vuittoni 2022. aasta kevadsuvist moodi esitleti maailmakuulsas Louvre’i kunstimuuseumis, teatab afp.com.

Kliimaaktivistid tahtsid juhtida oma etteastega tähelepanu sellele, et moetööstus on raiskav ja kahjustab keskkonda. Ühel moelavale astunul oli käes plakat kirjaga «Ületarbimine = väljasuremine». Turvamees võttis ta kinni, viis lavalt ära ja etendus sai jätkuda.

Turvamees võttis Pariisis Louis Vuittoni moeetendusel kinni ökomässaja
Turvamees võttis Pariisis Louis Vuittoni moeetendusel kinni ökomässaja Foto: Vianney Le Caer/Scanpix

Sündmusel osalesid keskkonnaliikumiste Extinction Rebellion, Youth For Climate ja Earth’s Friends aktivistid. Nende sõnul osales meeleavalduses 30 inimest, kellest politsei pidas kinni kaks.

Kliima- ja keskkonnaaktivistide sõnul tuleb taaskasutada ja moetööstus peab vähendama tootmist. Nende andmetel müüdi näiteks Prantsusmaal 2019. aastal inimese kohta vaid 42 riideeset.

Rahvusvaheliselt tegutsev Extinction Rebellion nõuab valitsustelt konkreetseid samme kliimamuutusega tegelemiseks. Selle liikumise aktivistid on tuntud kodanikuallumatuse poolest.

Pariisi moenädala Louis Vuittoni moemaja 2022. aasta kevadsuvist moodi esitleti Louvre'is
Pariisi moenädala Louis Vuittoni moemaja 2022. aasta kevadsuvist moodi esitleti Louvre'is Foto: Vianney Le Caer/Scanpix
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles