Kuusalu hulkuvad kassid valmistavad kohalikele peavalu: auto on kriibitud ja koridor haiseb uriini järele

Joanna Juuse
, Reporter-toimetaja
Copy
Kuusalu hulkuvad kassid.
Kuusalu hulkuvad kassid. Foto: Luge foto/Erakogu

Kuusalu valda Loksa lähistele kodu soetanud pere suureks peavaluks on saanud kohalikud hulkuvad kassid, kes koridorides urineerivad ja vara rikuvad. Kuusalu vald tegeleb olukorraga, kuid see pole ametnike sõnul lihtne: «Tänases õigusruumis on see, et kui ma asun seda kodutut kassi ülal pidama, siis sellest hetkest see kass ei ole enam kodutu kass ja me ei saa teda kinni püüda.» 

Kohaliku elaniku sõnul on ta otsinud oma murega abi Kuusalu vallavalitsusest, kuid see pole vilja kandnud. «Kassid magavad auto kapotil ja katusel, mis on nende poolt ära kriimustatud. Täis on nad märgistanud ka motorolleri katte, mis just uus ostetud sai,» kirjeldas ta. Auto üle värvimine läheb mehe sõnul maksma sadu eurosid, kuid seda ei tee ta enne, kui vald on kassiuputuse lahendanud. 

Probleem seisneb tema sõnul ka selles, et vanemad naabrinaised toidavad kasse maja ees. Kuigi korterielanik on palunud neil seda mitte teha, ei ole teda kuulda võetud. Kodutuid kasse, kes omavahel ka sigivad, voorib kohale aina rohkem. «Kortermaja koridorid haisevad kasside uriini järele,» tõdes ta. Muret valmistab ka eelseisev talv, mil kassid hakkavad autodest sooja otsima, ronides rattakoobastesse ja auto alla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles