Indoneesia provints võitleb abielurikkumistega riigiametnike palkade kaudu

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneeslannad.
Indoneeslannad. Foto: SCANPIX

Gorontalo provintsivalitsus Põhja-Indoneesias hakkab alates märtsist kandma riigiametnike palkasid otse nende naiste pangakontodele, püüdes niiviisi võidelda abielurikkumiste vastu, kirjutab BBC.


Provintsivalitsuse pressiesindaja Rudi Iriawani sõnul on paljud riigiametnike naised kaevanud oma abikaasa rahaasjade hämaruse üle. Provintsi kuberner Rusli Habibiele on laekunud terve rida kaebusi, kus naised kurdavad, et nende abikaasa annab neile raha vaid igapäevaselt toidu ostmiseks. Need naised kahtlustavad, et mehed takistavad nende ligipääsu rahale seetõttu, et neil võib olla abieluväliseid suhteid.

«Me oleme selle küsimuse pärast väga mures. Sestap arvame, et oleks parim, kui abielus meessoost riigiametnike palkasid makstaks nende abikaasade kontodele,» ütles Iriawani. Ta lisas, et nii saab iga palgasenti kasutada ajapidamiskulude katmiseks selle asemel, et panna raha hakkama muudele asjadele nagu näiteks abieluväliste afääride rahastamine.

BBC oli rääkinud ka Gorontalos töötava ametniku Saleh Yusufiga, kes oli uue plaaniga päri. «Kogu aja on mu abikaasal niikuinii olnud ligipääs mu palgale. Tal on pangakaart,» ütles Yusuf.

Nende selle maailma suurima moslemiriigi riigiametnike puhul, kellel on mitu abikaasat, rakendatakse põhimõtet, et palk läheb seadusliku naise kontole. Indoneesias on abielu seaduslik siis, kui see on registreeritud nii usuasjade kui ka perekonnaseisuametis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles