Perearst Karmen Joller Aarike koroonakoldest: kes vastutab kolme inimese surma ja nende lähedaste kannatuste eest? (3)

Heidi Ruul
, Reporter-toimetaja
Copy
Perearst Karmen Joller
Perearst Karmen Joller Foto: Herman-Erik Isop

Teisipäeval kirjutas ajakirjanik Maire Aunaste Eesti Ekspressis, et tema 90-aastane ema sai Aarike hooldekodus vaktsiinivastaselt hooldajalt koroonanakkuse ja suri. Sama vaktsineerimata isiku kaudu nakatus viis töötajat ja 16 hoolealust. Lisaks Aunaste emale suri hooldekodus veel kaks nakatunut. Juhtunut kommenteeris ühismeedias ka perearst Karmen Joller.

Jolleri sõnul on otsuseid ja kohustusi, mida riik ei peaks jätma tööandjate kanda. «Me kõik teame, et on elualasid ja asutusi, kus kasvõi üks vaktsineerimata töötaja on potentsiaalselt ohtlik või kus kasvõi ühe töötaja haigestumine halvab kogu asutuse või mõne osakonna töö. Ja ma ei räägi ainult COVIDi-vastasest vaktsiinist, on teisigi vaktsiinvälditavaid haigusi, mis ühelt inimeselt teisele kanduvad,» selgitas perearst Facebooki postituses.

«On mõttetu nõuda niigi ülekoormatud ettevõtjatelt riskianalüüse, mille tulemus on üheselt mõistetav ja etteaimatav. Riskianalüüs sobib asutusse, kus olukord tõesti nõuab läbimõtlemist. Tervishoiuasutused ja hooldekodud sinna ei kuulu, vähemalt vaktsineerimise aspektist,» jätkas ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles