VIDEO ⟩ Ihaste pere vajab abi sarivarga tuvastamisel: samal tänaval on tungitud juba kahte majja (2)

Joanna Juuse
, Reporter-toimetaja
Copy
Ihastes murdis majja sisse varas. Kuvatõmmis videost.
Ihastes murdis majja sisse varas. Kuvatõmmis videost. Foto: Kristiina Lj/Facebook

Ihaste elanik Kristiina kirjutas pühapäeva õhtul Facebookis, et palub perega abi varga tabamisel, kes ööl vastu laupäeva nende koju tungis. 

«Palume abi varga leidmisel! Tartus, Uus-Ihastes, reedel vastu laupäeva tungis varas meie koju. Kui keegi tunneb ära videos oleva isiku, siis palun kirjutage mulle või teavitage otse politseid. Igasugune info oleks kasulik,» kirjutas Kristiina postituses. 

«Kahe viimase nädala jooksul on samal tänaval tungitud juba kahte majja. Palun olge valvsad!» jätkas ta ja lisas täpsustusena, et video ei ole talvine, vaid kerge vihm ja udu jätavad lihtsalt sellise mulje. 

Lähiajal on olnud ka teisi vargusi

Esmaspäeval kella viieks oli Kristiinal juba ka uut infot. «Eelnevalt on kolme poissi nähtud Hipodroomi tänaval kella 23 ajal (reedel), sealt hirmutas neid minema üks meesterahvas. Vahepeal ei tea, mida nad teinud on, aga kell 1.25 oli üks nendest poistest meie hoovis ning tiirutas ümber maja poolteist tundi, pidevalt vaatas akendesse sisse oma taskulambiga,» rääkis Kristiina Elu24-le.

Kell kolm öösel olevat poiss aga akna sisse löönud ja majja sisenenud. «Paari minuti pärast lahkus kotiga, mis oli täis, minu ja mu vanemate dokumentidega,» sõnas Kristiina. Dokumendid leiti hiljem aiast vedelemas, vihmast kahjustanuna.

Varas sisenes veel kord majja ja lahkus alles pool viis varahommikul. «Kott oli punnis,» kirjeldas varguse ohver kaamerapildilt nähtut. Juhtunust on teavitatud politseid ja kohapeal käis uurija. 

Kristiina sõnul võttis temaga ühendust naine, kes tõenäoliselt samade noorte ohvriks langes. «18. juuli murti tema majja samamoodi sisse, aken puru ning kodu oli sassis,» sõnas ta. Sarnane juhtum leidis aset ka vaid kaks nädalat tagasi. «Täpselt sama juhtum leidis aset ka meie Ristikheina tee tänaval, kus murti majja sisse täpselt sama meetodiga, varas viskas samamoodi hoovis nende dokumente laiali. Igatahes käekiri on sama,» rääkis Kristiina. 

Tema sõnul eelistas varas kergemaid ja lihtsasti kaasavõetavaid asju. Autovõtmed jäid puutumata ja kaasa võeti ehteid, sülearvuteid, kallite brändide õlakotte ja koguni riideid.

Politsei alles uurib ohvri sõnul asja ja kommentaari veel jagada ei osanud. «Loodame, et see «inimene» ikka üles leitakse... See on nii vastik tunne, kui keegi su koju sisse murrab ja teeb sellist asja. Aga läinud on kahjuks ka mu vanavanaema ja vanavanaisa abielusõrmused, need olid meile väga väärtuslikud ja selle peale tuli kohe nutt,» tõdes ta.

Olukorda kommenteerib Tartu varavastaste kuritegude menetlusgrupi juht Tauno Pärli: 

Politsei on saanud mitu teadet sissemurdmistest Ihastes ning uurimist viib läbi kriminaalpolitsei. Neist viimane vargusjuhtum leidis aset möödunud nädalavahetusel, kus Ristikheina teel visati kiviga rõdu ukseklaas katki ning toast võeti kaasa arvuti. Sellele eelnevalt lõhuti augusti lõpus samamoodi Ristikheina teel ühe rõduakna klaas ning toast varastati ehteid ja teisi esemeid. Mõlemal juhul oli kurjategija valinud aja, mil kõrvalist liikumist vähe ning pererahvas kodust ära.

Ka varasematel aastatel on Ihastes toime pandud sissemurdmisi, kuid siis on õnnestunud kurjategijad tabada ning kohalikud elanikud on taas rahulikumalt saanud magada. Selleks, et nüüdki koos kohalikega vargustele piir ette panna, soovitab politsei kindlasti teada anda, kui piirkonnas luusib kahtlasi inimesi või sõidukeid. Abi on ka elektroonilisest valvest või kodust lahkudes naabrivalve aktiveerimisest.

Kui keegi juhtus möödunud nädalavahetusel nägema Ristikheina teel või selle lähiümbruses kahtlast liikumist või isikut, kes kõnealuses videos varguse toime paneb, palume sellest politseile kindlasti teada anda.

Vaata, kas tunned ära videos oleva isiku. Ja kui sul on infot, siis palun teavita sellest politseid. Kasuks tuleb igasugune infokild.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles