ÜLEVAADE ⟩ Mis üritused sel nädalavahetusel Eestis toimuvad? (1)

Naine
Copy
Nostalgiapäevade paraad Haapsalus.
Nostalgiapäevade paraad Haapsalus. Foto: Silver Raidla

Eesolev nädalavahetus on tulvil suurepäraseid maitseid, ent ka sporti, helisid ja põnevat minevikku. Ning ärge unustage oma vanavanemaid meeles pidamast – pühapäeval on vanavanemate päev!

Tallinnas toimub laupäeval-pühapäeval pikkade traditsioonidega Tallinna maraton, Eesti suurim rahvusvaheline spordisündmus, kus kavas mitme pikkusega distantse.

Kiiremad saavad veel reedel end kirja panna, kes joosta ei soovi, saab minna raja äärde kaasa elama, sest üritus on tõepoolest nii populaarne, et kindlasti leiab jooksjate hulgast mitmeid tuttavaid, kellele juurde-juurde! hõigata.

Tallinna maratoni võistleja
Tallinna maratoni võistleja Foto: Visit Estonia

Tasub olla tähelepanelik, sest Tallinna maratoni toimumiseks on muudetud osas kohtades ka liikluskorraldust. Paralleelselt suursündmusega saab end kirja panna ka kogu septembris toimuvale virtuaaljooksule, kus saab maratonidistantsi läbida ka osade kaupa. Pühapäeval toimub ka maailma suuruselt kolmanda maastikurattamaratoni – Tartu Rattamaratoni – raames treeningpäev ja teatemaraton.

Minevik on fookuses sel nädalavahetusel üle Eesti toimuvatel muinsuskaitsepäevadel, mille peateema on «Peidus pärand». Toimub kinoõhtuid, ekskursioone, töötube ja matku ning saab tutvuda harilikult suletud paikadega. Haapsalu hingab kolm päeva nostalgiapäevade rütmis – üle linna toimub üritusi, mille krooniks on laupäevane endisaegsete sõidukite paraad.

Nostalgiapäevade paraad Haapsalus.
Nostalgiapäevade paraad Haapsalus. Foto: Silver Raidla

Kirjandus- ja teatrihuvilised peavad hoidku seekord Tallinna või Tartu poole. Kadriorus Koidula tänaval peetakse kirjandustänava festivali, laupäeva jooksul on kavas 60 kirjandusega seotud ürituse. Tartus toimub Eesti teatri festival Draama, mille programmi kuuluvad Eesti teatrite parimad lavastused. Näiteks on seekord programmis nii Eesti Draamateatri kultusetendus «Lehman Brothers» kui ka tänavusel Eesti teatri auhindadel säranud Von Krahli lavastus «Pigem ei».

Muusikahuvilistele on pakkuda viimaseid kontserte Narvas ooperipäevadelt ning Tallinnas, Tartus, Viljandis ja Sillamäel toimub 39. korda tudengijazz.

Gurmaanid peavad sel nädalavahetusel olema kas eriti kärmed või eriti hoolsad valijad, sest kõige külluslikumal aiaandide ajal on laias valikus toidusündmusi. Peipsi ääres on Sibulatee puhvetite päev, Saaremaal käib viimaseid päevi toidufestival, Tallinnas saab nautida toidufilme, üle Eesti saab heade hindadega nautida maitsvat toitu Toidunautleja restoranide nädalal.

Sibulatee puhvetite päev.
Sibulatee puhvetite päev. Foto: Puhka Eestis

Türil on õunafestival ja sügislaat, Eesti meepealinnas Karksi-Nuias toimub meepäev, Tallinnas vabaõhumuuseumis on leivapäev ja sügislaat ning laadad on ka Mustvees ja Jänedal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles