INTERVJUU ⟩ Eurovisiooni võidulugu olemas? Eesti muusikud käisid Stockholmis laule kirjutamas

MUSA portaal
Copy
Laulukirjutajate laager Stockholmis
Laulukirjutajate laager Stockholmis Foto: Erakogu

Hiljuti võis mitme Eesti laulja, muusiku ja plaadifirma sotsiaalmeedias näha postitusi sellest, kuidas Stockholmis asuvas stuudios innukalt muusikat tehti. Pärisime aru muusikaettevõtte FAAR Music artistide koordinaatorilt Kertu Mägarilt.

Mis asjus nii suur hulk Eesti lauljaid ja laulukirjutajaid Stockholmis käis?

Stockholmis toimus Eesti, Rootsi ja Hollandi muusikaettevõtete korraldatud laulukirjutajate laager. Eesti laulukirjutajatest ja produtsentidest võtsid laagrist osa Stig Rästa, Vallo Kikas, Karl Killing, Gevin Niglas, Stefan Airapetjan, Emili Jürgens ning Jüri Pootsmann.

Kellega koostöös laulukirjutamise laager toimus?

FAAR Music korraldas koostöös Rootsi muusikakirjastaja Cosmos Musicu ja Hollandi kirjastajaga CTM Entertainment laulukirjutajate laagri, mille fookuseks oli kirjutada lugusid erinevate riikide kohalikele laulukonkurssidele, mille tulemusena selgub riigi esindaja Eurovisioonil. Kuna laager toimus Rootsis, siis eelkõige oli fookuseks Rootsi konkurss Melodifestivalen.

Mis täpsemalt toimus?

Laulukirjutajate laager kestis kokku viis päeva ning igapäevaselt toimus Cosmos Music stuudiotes 5–7 sessiooni, kus olid kaasatud laulukirjutajaid Eestist, Rootsist, Hollandist, Horvaatiast ja Taanist.

Taani laulukirjutajatest oli kaasatud näiteks Emmelie de Forest, kes 2013. aastal võitis Eurovisiooni looga «Only Raindrops». Rootsi poole pealt osalesid mitmed laulukirjutajad ja artistid, nende hulgas näiteks Rootsi artist Efraim Leo, eestlastele juba tuntud Victor Crone, produtsendid ja laulukirjutajad Jimmy Jansson, Pelle Nylen, Samuel Waermö, Gusten Dahlqvist, Lisa Desmond ja paljud teised.

Kokku oli kaasatud üle 20 Rootsi laulukirjutaja ning laagris osales kokku üle 40 laulukirjutaja-produtsendi.

Kokku valmis viie päevaga 23 uut lugu.
Kokku valmis viie päevaga 23 uut lugu. Foto: Erakogu

Mis tulemusteni jõudsite? Mitu lugu valmis?

Laagris toimus kokku 23 sessiooni ja tulemuseks saime 23 uut lugu.

Mis plaanid on loodud lauludega edasi?

Nüüd viimistlevad produtsendid lugusid omal käel edasi ning valmis lugudega tegelevad edasi kirjastajad, nii meie kui ka partnerid, kellega koostöös laagri korraldasime. Esitleme uusi lugusid plaadifirmadele, artistidele, mänedžmentidele ning anname endast parima, et iga laagris kirjutatud lugu leiaks sobiva väljundi.

Laulukirjutamise laagris oli lauljaid ja produtsente Eestist, Rootsist, Hollandist, Horvaatiast ja Taanist.
Laulukirjutamise laagris oli lauljaid ja produtsente Eestist, Rootsist, Hollandist, Horvaatiast ja Taanist. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles