KOHTUREPORTAAŽ ⟩ Katrin Lust käis võlakütt Lembitu Kiti kohtuasjas tunnistusi andmas

Joanna Juuse
, Reporter-toimetaja
Copy
Lembitu Kitt. Lembitu Kitt ja Nikolai Bleskov kohtuistung.
Lembitu Kitt. Lembitu Kitt ja Nikolai Bleskov kohtuistung. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Pea kolm aastat on võlakütt Lembitu Kitt viibinud vahi all süüdistatuna kuritegelikku ühendusse kuulumises, ebaseaduslikus jälitustegevuses ja väljapressimises. Neljapäeval käis Harju maakohtus tunnistusi andmas «Võlaküttide» saate tiim, kes kirjeldas oma kokkupuuteid võlaküttidega. Saates kajastati väidetavaid Lembitu Kiti kuritegusid, mida täna kohtusaalis lahkama asuti. 

2019. aasta alguses esitas riigiprokuratuur süüdistuse Gennadi Okunevile kuritegeliku jõugu juhtimises. Lisaks süüdistati 11 isikut, sealhulgas võlakütt Lembitu Kitti, kuritegelikku ühendusse kuulumises. Grupi eesmärk oli väidetavalt panna toime varavastaseid kuritegusid ning pakkuda kurjategijatele ja ühenduse «kaitse» all olevatele isikutele «katust».

Süüdistatutest on vahi all veel vaid Kitt, kes keeldub kokkuleppemenetlusele minemast, kuna leiab, et pole ühtegi kuritegu toime pannud. Lisaks ühendusse kuulumisele süüdistatakse teda eraviisilises ning ahistavas jälitamises ja väljapressimises. Võlgu käis Kitt väidetavalt välja pressimas ka «Võlaküttide» dokumentaalsaates esinenud Hando Hanschmidtilt ja Martin Napalt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles