VAATA LÄHEMALT ⟩ Vabamu uue kontserdisarja avab Mick Pedaja

MUSA portaal
Copy
Mick Pedaja
Mick Pedaja Foto: Madis Sinivee/Postimees

Okupatsioonide ja vabaduse muuseum Vabamu alustab uue kontserdisarjaga «Vabamu kontserdid». Neljal sügisõhtul on muuseumi intiimses õhkkonnas võimalik kuulata Eesti armastatud artiste, kes kasutavad muusika loomisel lisaks pillidele moodsat tehnoloogiat, teatab muuseum.

Esimesena astub lavalaudadele helilooja ja muusik Mick Pedaja. Tema muusika on segu ambient'ist, akustilisest folgist ja new age’ist, kus loodushääled kohtuvad hõljuvate kõlamaastike ja helimustritega. Pedaja sõnul on tema muusika inspireeritud eelkõige inimestest tema ümber, loodusest, tunnetest ja olemisest endast. Mick Pedajaga musitseerivad koos Angeelia Pedaja ning Uku Kübar.

Kontserdisarja kuraatori ja muusiku Peeter Rebase sõnul on «Vabamu kontsertide» märksõnad muusikaline atmosfäär, innovaatilisus ja tehnoloogia. «Kontsertidel on võimalik nautida erinevaid žanre viljelevate muusikute loomingut, mille ühisosaks on elektrooniliste instrumentide kasutamine,» ütles Rebane. «Erilise õhustiku loob lisaks helidele Vabamu muuseumi unikaalne arhitektuur ning kontserdipaika ümbritsev näitus.»

«Vabamu kontsertide» kava:

23. september – Mick Pedaja, Angeelia Pedaja ja Uku Kübar

7. oktoober – Peeter Rebane soolokava «ISE»

21. oktoober – Ann-Lisett Rebane «aegluubis» 

4. november – Kadri Voorand ja Mihkel Mälgand

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles