Kaheksa põhjust, miks iga päev rohkem naeratada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui palju sina naeratad? Kas sa naeratad võõrastele inimestele? Aga sõpradele ja kolleegidele? Näos on 44 lihast ja sa võid teha üle 5000 erineva näoilme, kuid kõige ilusam neist on ikka naeratus.

Naeratus ei ole ainult hea võimalus oma õnne ja rõõmu teistega jagada, see on hea ka tervisele ja armuelule, kirjutas shine.yahoo.com. Loe edasi ja saa teada, milleks naeratus sagedamini näole manada.

1. Naeratus muudab su ilusamaks

Me oleme kaitsetud inimeste vastu, kes naeratavad. Naeratamine näitab meid rõõmsana ning kaotab ära masenduse, väsimuse ja nukruse märgid. Tihti naeratamine muudab su välimuse palju kaunimaks!

2. Naeratamine on nakkav

Naeratus ei tee mitte ainult sind õnnelikuks, vaid võib muuta ka sind ümbritsevate inimeste tuju paremaks. Naeratav inimene toob õnne! Naerata ja tõmbad inimesi endale ligidale.

3. Naeratamine teeb sind õnnelikuks

Proovi olla kurb ja naeratada samal ajal. See lihtsalt ei tööta, eksole? Naeratamine on kehale märguandeks, et tuleb tuju vahetada ja rõõmsamaks muutuda.

4. Naeratamine vähendab stressi

Masendust on su näost kohe näha. Kui oled stressis, siis võta aega, et endale naeratus näole manada. Sa üllatud, kui keeruline on olla stressis, kui suu naeratab ja sa paistad rõõmsana.

5. Naertatamine ergutab immuunsüsteemi

Iga kord, kui naeratad, ergutad ka oma immuunsüsteemi. Kuidas? Väga lihtsalt – kui naeratad, siis immuunsüsteem paraneb tänu lõdvestunud olekule. See aitab aga ennetada grippi ja tavapäraseid külmetushaigusi.

6. Naeratamine muudab su välimuse nooremaks

Lihased, mida naeratamiseks kasutame, pingutavad meie nägu ning muudavad inimese välimuse nooremaks. Unusta nahka pinguldavad kreemid ja alusta igapäevase sagedase naeratamisega!

7. Naeratamine alandab vererõhku

Kui sa naeratad, siis vererõhk alaneb märgatavalt. Proovi järele, kui sul on vererõhumõõtja kodus olemas. Istu paar minutit ning loe näiteks midagi. Seejärel naerata umbes minut aega järjest ning hakka siis lugema. Kas märkad erinevust?

8. Naeratamine on looduslik ravim

Uuringud on näidanud, et naeratamine vabastab kehas endorfiine, mis on loomulikud valuvaigistid. Samuti serotoniini, mis aitab meid hoida terve mõistuse juures ja heatujulistena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles