JÄRELEHÜÜE ⟩ Voldemar Kuslap vanameister Loobist: ta tegeles saatanlikult karmide aladega

Kert Avasalu
Copy
Uno Loop
Uno Loop Foto: ERR

Kolmapäeval lahkus väärikas eas, 91-aastasena Eesti popmuusika üks suurimaid legende Uno Loop. Kolleeg Voldemar Kuslap avaldas järelehüüdes, mis tegi Loobist ühe legendaarseima laulja, kuigi ta laulmist õppinud ei olnud.

«Ta oli meie klassik, kergemuusika suurkuju,» kirjeldas laulja Voldemar Kuslap. Tema sõnul oleme me kõik nüüd Uno Loobi surmaga vaesemaks jäänud.

«Suhtlesime kuni viimaste aegadeni hooldekodus, paar korda vaatamas käisin ka seal,» meenutas Kuslap. «Natuke on hingel see, et viimasel ajal oleks võinud sagedamini helistada.»

«Imetlen selle inimese tahtejõudu ja visadust,» tõdes Kuslap ning märkis, et lahkunud vanameister oli küllalt operatsioone üle elanud. «Ta tegeles saatanlikult karmide aladega,» meenutas ta Loobi triatloni- ja muu spordi lembust.

«Tämber on jumalast antud anne, seda ei saa õppida.»

«Ta oli ikkagi suurkuju,» rõhutas Kuslap. Laulja sõnul on iga inimese kuklas «Mis värvi on armastus», kuid Loop peaks olema tuntud veel paljude teiste heade lugude järgi. «Ma olen su pilk, ma olen su häälekaja...» ümises ta näitena.

«Tämber on jumalast antud anne, seda ei saa õppida,» võttis Kuslap Loobi saladuse lühidalt kokku. Kajana Erich Kriegeri võrdlusele kinnitas ka Kuslap, et äsja lahkunud legend oli justkui Eesti oma Frank Sinatra, kuid paistis silma ka bossanoovarütmi tunnetusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles