Elektrilevil valmis katkestustest ja ohuolukordadest teatamiseks rakendus

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: ESB Professional / Shutterstock

Elektrilevi sai valmis uudse rakendusega MARU, mis aitab kasutajatel mugavalt jõuda kiireloomulise infoedastusega võrguettevõtteni, eriti tormide ajal.

Uudset rakendust saavad rikke- või ohuteadete edastamiseks kasutada kõik, olenemata sellest, kas ollakse Elektrilevi klient või mitte. Need, kes rakendusse sisse logivad, võidavad veelgi enam – nii näeb konkreetse tarbimiskoha või tarbimiskohtadega seotud rikkeinfot. Kui rakenduses aktiveerida «rikketeate märguanded», tulevad teated märguannetena arvuti, mobiiltelefoni või mõne muu nutiseadme ekraanile ja nii ei lähe ükski oluline infokild kaduma.

«Usun ja loodan, et inimesed võtavad rakenduse omaks ning hakkavad seda vajaduspõhiselt aktiivselt kasutama,» sõnab Elektrilevi juhatuse liige Priit Treial. «See on kiire, mugav, tormide ajal ennast ja ligimesi hoidev infokanal. See on esmane versioon, millele lisame juba lähitulevikus funktsionaalsust juurde. Näiteks lisandub rakendusse rikke- või ohukohast foto saatmise võimalus ning plaaniliste katkestustega seoses tekib klientidele personaalne infoväli,» lubab Treial.

Tormised ilmad, mis on meie laiuskraadidel aastaringselt üsnagi tavaliseks nähtuseks, toovad pea alati kaasa olmemuresid, muuhulgas muresid elektrivarustusega. MARU rakenduse lansseerimisega peaks rikketelefoni 1343 ootejärjekorrad tormide ajal lühenema, kui inimesed hakkavad eelistama mugavamat infovahetuse vormi. Nii peaks infovahetus klientide ja võrguettevõtte vahel kiirenema, mis tagab kriitilistel tormipäevadel juhtimiskeskusele senisest veelgi parema ülevaate võrgu üldisest seisukorrast. Mida täpsem on info, seda suurem on tõenäosus parimateks lahendusteks.

«Soovime, et elektririkkest ja ohuolukorrast teatamine on igaühele võimalikult mugav. Kui kasutajatel tekivad MARU rakenduse osas tähelepanekud, mida paremaks muuta, siis palume nendest kindlasti teada anda kas Elektrilevi veebilehe või rakenduse enda kaudu,» julgustab Treial inimesi kaasa mõtlema. 

Rakendust saab tulevikus alla laadida ka App Store'ist ja Google Play'st. Esialgu on MARU kättesaadav Elektrilevi kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles