Hanna-Sandra on 15-aastane Saue neiu, kes pärjati eelmisel nädalal nelja missitiitliga, tähtsaim neist Eesti Miss Teen 2021. Tänapäeva missil ei pea aga olema suuri tisse ja peenikesi jalgu – nagu tüdruk ise ütleb –, vaid teotahe ja isikupära. Intervjuus räägib Hanna-Sandra, mida ta tahab ära teha ning milline on noore sisulooja elu.

15-aastane Sandra Kulderknup on pärit Sauelt ning lõpetas suve hakul Saue gümnaasiumis põhikooli. Praegu jagab ta oma päevi Saue ja Tallinna vahel, sest töötab pealinnas laste modellikoolis assistendina. «Pool elu on Tallinnas» – nagu ta ise ütleb.

Teeme ühe asja kohe selgeks: ta nimi ei ole tegelikult Hanna-Sandra. «Lady Gaga nimi pole ka päriselt Lady Gaga,» naerab tüdruk, kes valis paar aastat tagasi endale «artistinimeks» lapsepõlve lemmiknime. «Mul on keeruline perekonnanimi, mida paljud eestlased ei häälda välja ega oska kirjutada,» selgitab ta, kuidas sai Sandra Kulderknupist Hanna-Sandra.

Sandra loob sisu, kuid influencer'iks või suunamudijaks talle end nimetada ei meeldi. Tema südameasjaks on vaimse tervise teemad, kuna usub, et neist tuleb rääkida samamoodi nagu füüsilisest tervisest. Veel tegeleb Sandra tantsimise ja laulmisega, tantsuoskust sai ta näidata ka missivõistluse talendivoorus.

«Vaadatakse, kuidas sa oma keha hoiad – et sul on õlad taga, selg sirge, kuidas sa kõnnid. Ei hinnata seda, et oleks suured tissid ja peenikesed jalad.»

Aktiivne tüdruk läks kooli juba kuueaastaselt ning plaanib ka gümnaasiumi läbida teistest kiiremini – kahe aastaga. Sandra on üks vähestest, kes nautis koroonaga tulnud distantsõpet, kuna ei pidanud siis enam koolitundides igavlema, vaid sai omas tempos õppida. «Olen kogu aeg tundnud, et olen teistest ees. Paljud passivad kodus arvuti ees, mul on augustikuu jooksul ainult üks vaba päev,» ütleb ta.

Eesti Miss Teen 2021 tiitli võitnud Sandra Kulderknup
Eesti Miss Teen 2021 tiitli võitnud Sandra Kulderknup Foto: Herman-Erik Isop
Kommentaarid
Copy