Näitleja ja luuletaja Merle Jääger elik Merca võõrustab oma vahvas segasummasuvilas Juku-Kalle Raidi. Kodu asub Vene piirist linnulennul umbes kilomeetri kaugusel, Küllätüvä külas. Tutvume kitsede Kapo ja Mupoga ning vaatame Merca kompleksivaba elamise üle.

7. augustil valiti Seto Kuningriigis Lobotka külas taaskord ülembsootska ning sedapuhku sai auväärse tiitli Jane Vabarna. Ülembsootska on aga teatavasti Seto kuninga Peko asemik maa peal. Sel puhul oli mõistlik Setos veidi laiemalt ringi vaadata ning Juku-Kalle Raid siirdus tuttavasse Küllätüva külla, et koputada tare uksele, kus elab Merca.

Merca avab lahkelt koduuksed ning näitab kõigile oma elamist, mõnusat, 1886. aastal valminud tarekest, kus alles äsja – remondi käigus – tuli välja huvitav peidik. Seal leidsid sõjajärgsel ajal omad inimesed varju ja peidukohta julgeoleku eest.

Merca pajatab tarekese soetamisest: "Mul vedas, sest see oli sel aastal, kui Eston Kohver ära näpsati ning peale seda piiriäärsete kohtade vastu huvi kohe langes. Nii et ilmselt pean ma tänulik olema FSB-le!"

Lisaks peidikule on kindlaks atraktsiooniks on ka omapärane peldik, mis eelmises elus täitis Vanemuise teatrilaval Leiutajateküla Lotte raketi ülesandeid. Peldik on olnud suureks hitiks külalaste seas, kes seal mängimas käivad. "Muidugi ütlesin ma neile, et jaa-jaa, mängigu palju tahavad, peaasi, et lampkasti ei kuku", sõnab Merca. "Selle peldiku slõugan on s...u ennast kosmosse!" 

Merca kodus elavad ka kaks kitse, Kapo ja Mupo. "Kusjuures Kapo on vanem, nagu päriseltki", räägib Merca, "sest Mupo on Kapo tütar! Mupo on Kapost tulnud!"

Muidugi leidub hoovis ka vinge suitsusaun ning kõikvõimalikku põnevat vana kola, näiteks nagu nõuka-aegne punane traktor registreerimisnumbriga 666 TRA.

Kommentaarid
Copy