216 AASTAT ⟩ Päise päeva ajal tänaval neiu maha lasknud jõhkardid said pika vanglakaristuse

Kert Avasalu
Copy
Aya.
Aya. Foto: SWNS/ScanPix

Aya tuli pahaaimamatult poest, kui sattus gängidevahelise tulistamise keskele. Nüüd, aasta hiljem, said seitse kriminaali oma karistused teada, kirjutas BBC.

Neljapäeval määrati Inglismaal vanglakaristused meestele, kes päise päeva ajal palgamõrva katse käigus tapsid pahaaimamatult jalutanud neiu. Aya Hatchem sai surmava tabamuse, kui kõndis mööda autotöökojast Inglismaal Blackburnis.

Hoolimata päevasel ajal tänaval saginud rahvast, sõitis sealt Toyotaga mööda relvastatud kamp mehi, kes üritasid tabada töökoja bossi. Kuuliga sai pihta aga vaid valel ajal vales kohas olnud 19-aastane Aya.

Nüüd määrati seitsmele rünnakuga seotud kriminaalile karistus. Palgamõrva tellinud Feroz Suleman sai eluaegse vanglakaristuse miinimumiga 34 aastat. Sama saatus tabas ka tulistajat Zamir Rajat. Tema viis kaaslast said samuti eluaegsed ning kõik kokku peavad nad trellide taga istuma vähemalt 216 aastat.

Neiu elu lõpetas äritüli

Eriti kibedaks teeb olukorra palgamõrva taust. Selle viis Raja koos kaasosalistega läbi 1700 euro eest. Suleman tellis mõrva aga seepärast, et tema sihtmärgi autopesula oli hiljuti hakanud sarnaselt Sulemani omale rehvitöödega tegelema, häirides nii ta äri.

Aya
Aya Foto: SWNS/ScanPix

Aya isa oli kolinud koos perega Suurbritanniasse 2011. aastal Liibanonist, lootes tagada neile paremat elu kui vägivaldses Lähis-Ida väikeriigis. Aya oligi just alustanud õpinguid Salfordi ülikoolis õigusteaduses.

«Ta oli meie elu särav täht, pani meid alati naeratama ning tegi õnnelikuks – isegi halbadel aegadel,» kirjeldas isa kohtus. «Aya tahtis elus edukas olla. Mäletan, kuidas kunagi ütlesin talle, et temast saab peaminister.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles