VIDEO ⟩ Lehise esimene treener Helen Nelis-Naukas: ​kogu aeg ütlesin, et Katrinast tuleb olümpiavõitja

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Pronksineiu Katrina Lehis paraadfotol poseerimas ja koos treener Helen Nelis-Naukasega medali üle rõõmustamas.
Pronksineiu Katrina Lehis paraadfotol poseerimas ja koos treener Helen Nelis-Naukasega medali üle rõõmustamas. Foto: Serge Timachuff / FIE

Katrina Lehise esimene treener Helen Nelis-Naukas räägib, kuidas olümpiamedalist oma vehklemisteekonda alustas ja et ta tunneb endise õpilase uhke võidu üle suurt rõõmu.

Elu24 külastas täna Endel Nelise nimelist vehklemishalli Haapsalus, kus Lehise esimene treener Nelis-Naukas uusi tulevikulootusi treenis. Silmnähtavalt oli Nelis-Naukas endise õpilase võidu üle siiralt õnnelik ning peale trenni lubas ta kindlasti kodus ka šampuse lahti nööpida ning suurt võitu Eestile tähistada.

«Ma kogu aeg ütlesin, et Katrinast tuleb olümpiavõitja,» räägib endine treener kindlameelselt ning meenutab, kuidas noor talent temani üldse jõudis.

Katrina käinud juba noorena vehklemishalli uksevahel jõlkumas ning piilumas vanema õe vehklemistreeninguid. «Mis sa siin ukse peal jõlgud, tule trenni!» öelnud seepeale Katrinale tema onu, kes samuti sel ajal Haapsalus vehklemistreeneri ametit pidas.

Nelis-Naukase sõnul, ei ole inimese talent kohe näha, vaid seda tuleb otsida. Nii tegi ta ka Lehisega, kes onu soovitusel treenima asus.

«Ta võttis võitlusseisu ja relva kätte ning hakkas kohe pihta saama,» räägib treener noore õpilase kiirest õppimisvõimest, mis ajendas teda Lehisest olümpiavõitjat voolima.

Lehise esimest matši naiskonna finaalis pidas treener aga rabedaks, kuid lõpumatšiga jäi ta igati rahule. Samuti usub ta, et eestlaste suur võit motiveerib tema noori veel rohkem pingutama.

Helen Nelis-Naukas sooviks väga minna endisele õpilasele lennujaama vastu ning teda õnnitleda, kuid kahjuks ootab teda sel päeval ees suur Valge Daami turniir Haapsalus, millelt puudumist ta endale lubada ei saa.

Vaata pikemalt videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles