REPORTAAŽ ⟩ Jalgsi Hiiumaale: praam on nii tühi, et teenindaja sõnul on töö Hiiumaa liinil kui puhkus

Copy
Elu24 reporter läks jala Hiiumaale.
Elu24 reporter läks jala Hiiumaale. Foto: Heveli Veersalu/ Elu24

Kolmapäeval sõitis Virtsu sadamast teel olnud parvlaev Tõll Kuivastus vastu sadamakaid. Pauk ei löönud rivist välja ainult üht praami, vaid terve saarte ja mandri vahelise liikluse, kuna saarlastele toodi appi Hiiumaa praam. See tekitab omakorda peavalu hiidlastele. Elu24 proovis järele, kui tülikas on praegu praamiga Hiiumaale saada.

Ostsin Hiiumaa praamile autopileti juba kaks nädalat tagasi, aga teisipäeva õhtul otsustasin selle tühistada. Nagu oleksin ette teadnud, et midagi juhtub.

Kolmapäeval kella poole kolme paiku rammis parvlaev Tõll Kuivastu sadamas kaldarampi ning sai nii tugevalt kannatada, et laupäevast otsustati Saaremaa liinile appi saata hiidlaste parvlaev Tiiu, mis mahutab ligi 150 autot.

Parvlaev Tõll pärast õnnetust Kuivastu sadamas.
Parvlaev Tõll pärast õnnetust Kuivastu sadamas. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Seetõttu proovisin Hiiumaale pääseda autota. Mandrilt tulles oli enne Rohuküla sadamat viimasesse bussipeatusesse paigaldatud käimla, kuid laupäevahommikusele 11.30 väljuvale praamile nii pikka autode järjekorda polnud. Viimastel päevadel on (sotsiaal)meedias kurdetud, et autosaba on sadamas nõnda pikk, et oodates pole kusagile häda teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles