PIDU ⟩ Kolm plaadiesitlust korraga: tähistavad Genka & DEW8, KiROT ja Väike PD

MUSA portaal
Copy
Genka
Genka Foto: Raul Mee

Plaadifirma Legendaarne Records alt on viimase poole aasta jooksul ilmunud kolm tähtsat albumit, ent tähistada pole veel jõutud. Viga parandatakse laupäeval, kui kultuuriklubis Uus Laine astuvad üheskoos lavale Genka & DEW8, KiROT ja Väike PD.

Räppar KiROT andis koostöös plaadifirmaga Legendaarne Records välja debüütalbumi «Südameta, kaptenisillalt». 18 palaga album moodustab omamoodi rännaku läbi KiROTi emotsionaalse arengu. «Need lood räägivad sellest, kuidas eluvõõrast poisist on saanud KiROT ja milliseks on tema mentaliteet ning maailmavaade kujunenud,» räägib räppar. Plaat pälvis kriitikute poolt äärmiselt sooja vastuvõtu ja seda on nimetatud lausa möödunud aasta üheks parimaks hiphopi albumiks.

Käesoleva aasta räpialbumite tippu troonib aga «Oleg». Tegemist on Genka ja DEW8 palju elevust tekitanud ühisalbumiga, kus ütleb üle pika aja taas sõna sekka ka kurikuulus Oleg Kosjugin. «Ma arvan, et see album on hetkel Eesti hiphopile väga oluline, kuna oma tempo ja sõnumiga tasakaalustab ta seda veidi kreenis skenet,» ütleb Genka. Ka DEW8 üheks peamiseks ajendiks oli liigutada kohalikku skenet edasi, et nähtaks biite ning räppi ja hiphopi teise nurga alt. «Kõik on liiga samamoodi ja igav muidu. Siin plaadil pole ühtegi trap-biiti, aga on laule lõksus olemisest, mis ongi tegelt trap-muusika essents – elu hammasrattad ehk lõks,» lajatab DEW8.

DEW8 eestvedamisel jõudis kuulajateni viimaks ka Väikse PD esikalbum «Matusebüroo». «Legendaarne Records on alati otsinud omapäraseid artiste ja Väike PD seda kindlasti on,» ütleb Genka. «Kui kokku saavad Soundcloudi-räpp ja nii omapärase helikäekirjaga produtsent nagu DEW8, siis võib arvata, et tulem on igatpidi crazy. Ja seda see album ka on – pole piire, pole reegleid, pole kindlat vormi. See on omamoodi ja originaalne ning lõbus materjal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles