METSIK VIDEO ⟩ Siberi vallutavad suvel sääskede tornaadod

Elu24
Copy
Sääski on nii palju, et tekivad pilved.
Sääski on nii palju, et tekivad pilved. Foto: Kuvatõmmis

Parvlevaid sääski on Kamtšatkal nii palju, et nad varjutavad taeva. Kuigi pealtnäha hirmus, on see siiski kohalike jaoks tavapärane nähtus, kirjutab kohalik meedia.

Kaug-Idas Ust-Kamtšatski asulas nädalavahetusel filmitud videole on püütud seal suviti ilmuvad «sääsetornaadod». Vereimejad parvlevad nii meeletutes hulkades, et taevasse tekivad mustavad pilved.

Klipi autori sõnul liikus ta sadu meetreid pinisevas pilves, mille keskmes oli raske teedki näha. Kaugemal tekitasid sääsed aga taeva poole sirguvaid «sambaid». Väidetavalt kogunevad nad nii, et paarituda.

«Ma ei tea, kui kõrged need sambad olid – näis, justkui taevani,» kirjeldas Aleksei Ponomarev. «Meil on alati suviti see probleem, vihm oli ka just üle käinud, seega nad ronisid välja.»

«Sel aastal paistab neid küll tavalisest enam olevat,» tõdes mees. «Tornaadod» on aga iga-aastane nähtus piirkonnas, kus leidub tundrat ja soosid. Inimesi need paljunemisega ametis olevad sääsed sel hetkel siiski ei ründa, vaid isased tiirlevad emaste ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles