VIDEO ⟩ Kadrina minifestivalil esitasid Eesti artistid Bowie ja teiste kultusartistide laule

Copy

Kuna festivale on Eestis praegu rohkem kui lämbes õhus verejanulisi putukaid, võivad mõned väiksemad kuldaväärt üritused kahe silma vahele jääda. Elu24-l aga ei jäänud ning olime platsis nagu viis kopikat, et kuulata Kino, Ruja ja Bowie laule.

Folk siin ja folk seal, rokk pärapõrgus ja hipsterimuusika keset pealinna. Elu24 luurajad imbusid aga Kadrina Nostalgiakeskuses laupäeval toimunud «minifestivalile» Moosekants. Üritus ongi nii mini, et mahub peaaegu vana tallilaadse hoone müüride vahele ära.

Sättisime parasjagu selleks ajaks, et jõuaks kuulata Taavi Petersoni versioone Ruja lauludest. Kui sa oled nii andekas, et bänd ise võtab su oma legendaarse laulja kohta täitma, siis oled ilmselgelt tõsiseltvõetav tegija.

Kui sa suudad Rein Rannapiga raksu minna – nagu muusikast 100 korda rohkem teadev kolleeg väitis – on asi veelgi tõsisem. Kujutate aga ette, et keegi ajab loo «Eesti muld ja Eesti süda» laval sassi ja tuleb sellest puhtalt välja? Taavi suutis. «Rikkus hea kontserdi ära,» pahandas ta ise, kui salmide järjekord sassi läks. Ei julgeks nõustuda, väga hea oli.

Bowie pani lapsed tantsima

Vahepeal kallist, kuid silmnähtavalt väga tervislikku kehakinnitust hankinud ning vist päris käsitöö-vaadisiidrit maitsnud, oli aeg järgmise esineja jaoks. Kuldkõri Marten Kuningas oli platsis aga David Bowie muusikaga.

Arutasime, et siin-seal tõesti ei saa kinnisilmi aru, kas laulab Bowie ise või üks noor eestlane kidraga. Selle vahega muidugi, et Kuningas on parem laulja kui Bowie ise (siinkirjutaja harimatu arvamus).

Moosekantsil.
Moosekantsil. Foto: Elu24

Huvitaval kombel pani just selline muusika esimestel jala tatsuma. Nimelt mõneaastastel lastel, kes hoolega otse lava ees tantsunumbreid esitasid. Vahepeal harjutati kiviviset, kaotati õhupall taevasse ära, kurdeti seda laulude vahel Martenile ja siis läks etendus edasi.

Heli oli aiakontserdi mõõtu üritusel muidugi vali justkui Weekendil. Muidugi oma lollus, et sai maas istutud – hiljem mõistsime, kui palju paremini kõik otse lava ees kõlas. Samas märkis kolleeg, et eeldas bändiga esitusi. Kui tulevad akustilised sooloversioonid, võiks seda ka promos täpsustada.

Tsoi kultus

Meie kui võltsnostalgia lembeliste noorte nolkide jaoks oli õhtu nael vist aga Janno Reimi ja Stas Bulganini tulek, kes esitasid vene kultusbändi КИНО laule. See tõi ka lava ette juba rohkem rahvast, kellest mõned panid konkreetselt hullu.

Mõtlesime, et väga julgelt räägivad esinejad sellises Kesk-Eesti nurgas vene keelt. Ilmselgelt oli kohal aga omajagu inimesi, kes selle muusika pärast siia tulidki.

Koos Timur Ilkajeviga, kes ise ka Eesti Viktor Tsoi kultuse eestvedaja on, pandi legendaarse looga «Peremen» oma esitusele võimas punkt. Õhtu viimane artist Wiiralt pidi lavalesaamist ootama tummised pool tundi rohkem, kui kava ette nägi. Siis loovutasime aga lavaesise rokirahvale.

Minifestival Moosekants Kadrinas.
Minifestival Moosekants Kadrinas. Foto: Lisette Luik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles