Tule 2.–3. juulil toimuvale drifti meistrivõistlustele LaitseRallyParki!

Copy
Foto: Erakogu

Drifti hooaeg 2021 saab alguse juba sel reedel Laitses, kus on kohal ilmselt kõik Baltimaade parimad sõitjad.

Laitse rallipargis nädalavahetusel toimuval üritusel „Jump for drift“ võisteldakse kolmes klassis: street, semipro ja pro. Reede kuulub street-klassile, kus on sel hooajal olnud tubli juurdekasv ja võistlejaid 30 ringis Eestist ja kuni 50 Lätist. Laupäeval läheb aga võistlusalal tunduvalt mitmekesisemaks ja palju kuumemaks, kui võistlema asuvad semipro- ja BALTIC pro-klassi sõitjad ning nende uhked autod – Eestist, Lätist ja Leedust.

Kui eelmisel aastal oli LaitseRallyParkis osalejaid rekordilised 86 sõitjat, siis tõenäoliselt sellel aastal see arv ületatakse.

Kohale on oodata Baltimaade parimad driftisõitjaid, kellest eraldi võib välja tuua 16-aastase Läti sõitja Nikolass Bertansi, kes saavutas sellel aastal FIA võistlustel teise koha tuntud Euroopa tegijate seas.

Eesti sõitjatest teeb comeback’i mitmekordne Eesti ja Põhja-Euroopa meister driftisõitja Mihkel Norman Tults uuel võimsal Toyota Supral. Kuid kindlasti on põnev jälgida ka Eesti eelmise aasta street-klassi meistrit Ragnar Viinapuud, kes sõidab sellel aastal uue võistlusautoga semipro-klassis.

Närvikõdi pakkuv rada

Vägevate võistlejate kõrval pakub erilist vaatemängu publikule võistlusrada ise. Tegemist on väga pingelise rajaga, kuna stardisirgel olev nukk tõstab auto rattad maast lahti täpselt enne esimest kurvi. Lisaks peab ideaalse trajektoori saamiseks puudutama põhimõtteliselt tagastange nurgaga seina, samal ajal kui auto on õhus. Rada soosib häid jälitussõite, kuna esimene kurv on piisavalt lai, et sinna kahe autoga hästi ära mahtuda. Kiirendusmaa on piisav, et pro-klassi autode kiirus enne kurvi saab tõusta üle 100 km/h.

Sõitjatele ja pealtvaatajatele on LaitseRallyPark üks atraktiivsemaid radasid. Kogu rada on väga hästi jälgitav nii suurtele kui ka väikestele ning raja iseloom pakub vaatemänge ja närvikõdi kõigile. Kõike seda saab juba sel reedel ja laupäeval oma silmaga näha.

Osale Ninja Sports spordiennustuse ja panustamise platvormi piletiloosis, kus võid võita 2xVIP- passid LaitseRallyParki Atoy Balti Meistrivõistlused Driftis SIIT.

Täpsema ürituse ajakava leiad ürituse Facebooki lehelt.

Copy
Tagasi üles