VIDEO ⟩ Vaata, kuidas Iisreali loomaaia elevandid oma vasikat õhurünnakute eest kaitsevad!

Elu24
Copy
Elevandid. Kuvatõmmis videost.
Elevandid. Kuvatõmmis videost. Foto: Facebook/Ramat Gan Safari

Iisrealis aset leidnud õhurünnakud raputavad loomamaailma ja muudavad loomaaiaelanike elu rahutuks. Tel Avivi safaripark jagas Facebookis videot, millel on näha ehmunud emaelevantide reaktsiooni, kui käima läheb hoiatussireen.

Iisraeli loomaaias koondus naiselevantide rühm kokku, et kaitsta vasikat ohu eest. Videokaadrid näitavad hetke, mil viis täiskasvanud elevanti moodustavad sireenide saatel vasika ümber kaitsva ringi. Vasikas nimega Pele piirati elevantide poolt ümber, et hoida pisikest elevanti ohu eest. 

Loomaaiatöötaja sõnul on videost nähtav hooliv käitumine looduses elavate elevantide jaoks väga normaalne. Loomapidaja Guy Kfiri, sõnul reageeritakse nõnda väga erinevatele ohtudele. «Kui nad tajuvad ohtu, koguvad nad oma pojad keskele, ümbritsevad nad ja tegutsevad justkui kaitsekilbina. Videost näete, et kumbki neist on vasika kaitsmiseks ja lähenevate ohtude eest ettevaatamiseks eri suunas,» rääkis ta Daily Mailile.

Loomapidaja sõnul katsuvad nad praeguste rünnakute ajal seda käitumist jälgida. «See juhtub näiteks ka siis, kui üks neist sünnitab. Kõik emaselevandid teevad tema ümber ringi, olles tema silmadeks ja kilbiks,» lisas Kfiri. 

Tel Avivis asuv Ramat Gan Safari postitas video reedel sotsiaalmeediasse. Õhurünnakud leidsid aset Isreali ja Hamasi vahel. Konfliktis hukkus üle 200 inimesi valdavalt Gaza aladel. USA survel sõlmiti aga reedel relvarahu ja nüüdseks on olukord märksa paremaks läinud. Konflikt on pandud pausile ja mõlemad osapooled peavad end võitjaks, vahendab BBC.

Vaata videot elevantidest allpool!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles