MUUSIKUD TOETAVAD ⟩ Ott Lepland: kaitseväe orkester on sümbol!

MUSA portaal
Copy
Ott Lepland Kaitseväe orkestriga
Ott Lepland Kaitseväe orkestriga Foto: Kaitseväe orkster/Instagram

Hiljuti anti teada otsusest koondada kaitseväe orkester, mis on aastate jooksul musitseerinud lugematuid kordi erinevatel ametlikel, avalikel ja heategevussündmustel. Orkester on kaasanud enda tegemistesse mitmeid armastatud Eesti lauljaid ning üllatanud ootamatute koostöödega.

«Praeguseks on meil igal aastal üle 200 esinemise,» seisab orkestri Facebooki postituses, mis tehti selle aasta jaanuaris päeval, kui tähistati 28 aasta möödumist orkestri taasloomise otsusest.

Marko Matvere astus solistina üles orkestri sügiskontserdil mullu novembris. «Väga professionaalne ja meeldiv kollektiiv,» ütles Matvere MUSA portaalile. «Aga tõsiasi on see, kui otsustajad soovivad parematel aegadel orkestri uuesti kokku panna, siis see enam nii lihtne ei ole, kui mitte võimatu. Võib ju arvata, et pillimängijad on ju olemas, aga orkester, nagu iga teine kunstiline kooslus, vajab aega, et kujuneks välja toimiv tervik.»

«Isegi väga väikesel ja meist palju vaesemal Tonga kuningriigil on kaitseväe orkester, olen neid oma silmaga mängimas näinud,» lisas Matvere.

Löödud on ka Ott Lepland, kes on kaitseväe orkestri saatel laulnud mitu korda: «Ma loodan, et see segadus nii kaitseväe kui ka politsei- ja piirivalveorkestri ümber on ajutine ning mõlemad jätkavad ja muusikud saavad rahulikult neis edasi töötada.» 

«Kaitseväe orkester on oma pika traditsiooniga omaette sümbol,» lisas laulja.

Ka pandeemia ei katkestanud puhkpilli orkestri esinemisi ning sel ajal rõõmustati publikut moodsate veebikontsertidega. 

Keeluaja nutikaim koostöö oli eelmise aasta kevadel, kui orkester ja Uku Suviste tervitasid Kevadtormil osalejaid Jaak Joala looga «Päike ikka paistma jääb». Kuna orkestri liikmed piirangute tõttu kokku saada ei tohtinud, salvestasid muusikud enda partiidest kodus kättesaadavate vahenditega videod ning dirigent Teet Raik pani neist kokku mõnusa muusikavideo.

Kaitseväe orkester on silma paistnud ka esmapilgul ootamatute koostöödega. Selle aasta veebruaris ilmus orkestriseadega versioon Grete Paia ja Pluuto ühisest loost «Johnny Bravo».

«Olen südamest tänulik kaitseväele, kes mulle oma puhkpilliorkestri usaldas, ning eriline tänu orkestri dirigendile, kelleks on Teet Raik. Seade, mille ta koosseisule kirjutas, põimides sinna nii popilikku hoogsamat minekut detailsemate sümfooniliste elementidega, on tohutult äge ning eriline,» kommenteeris Paia loo uut kõla.

Viimase aja üks enim tähelepanu pälvinud kontsert oli «Laulud sõdurile», mis toimus eelmise aasta juunis Tapa sõjaväelinnakus. Kanal 2s eetris olnud heategevuslik kontsert oli korraldatud haavatud sõdurite perede toetuseks. Enda panuse andsid Karl-Erik Taukar, Siiri Sisask, Getter Jaani, Grete Paia, Jaagup Tuisk, Inger, Merilin Mälk ja Eneli Lepik.

Kontserti saab järele vaadata Carolin Illenzeeri Fondi YouTube'i kanalil:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles