UUS MUSA ⟩ Jalmar Vabarna teeb uuel sooloalbumil kitarriga imesid

MUSA portaal
Copy
Folkmuusik Jalmar Vabarna.
Folkmuusik Jalmar Vabarna. Foto: Elmo Riig

Täna ilmus Jalmar Vabarna teine sooloalbum «ID». Plaadil on 12 akustilisel kitarril mängitud pala, mille hulgast leiab legendaarseid kavereid.

«Teise sooloalbumini jõudmine oli pikk protsess ja ausalt öeldes üksi tegemine ja mängimine on väga raske, sest loota saad ainult iseendale,» kirjeldab Jalmar. «Aga ega ilma suure töö ja stressita suurt kunsti ei sünnigi,» lisab Jalmar albumi sünniloo kohta.

Suurem osa albumist koosneb autori omaloomingust. Muu hulgas leiab lugude seast detsembris ilmunud singli «Õhtu ilu» koos Marianne Leiburiga, instrumentaalversiooni Jalmari kirjutatud teosest «Laul sõbrale» Curly Stringsi repertuaarist ning arranžeeringu eesti klassikast ehk Singer Vingeri «Ära jahtu».

«Loodetavasti õnnestub mul peatselt oma uut muusikat ka elavas esituses mängida. Võimalik, et mõned kontserdid toimuvad juba juunis,» räägib Vabarna. «Seniks aga on album nii CD kui vinüüli kujul nauditav ning ma julgeks väita, et see on ideaalne album, mille taustal omi mõtteid mõlgutada,» lisab Vabarna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles