Kas kolmekas on suhtele hea või halb?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kolmekesi voodis müramisest unistavad nii mehed kui naised – milline see küll välja näeks, kui voodis oleks üks inimene veel? Muidugi kõlab see lõbusalt ja erutavalt, kuid kas see võib suhet ka kahjustada?

«Ma olen kuulnud palju arvamusi ning kolmeka juures pole sellele õiget või valet vastust,» kirjutas Amy Hoglund portaalis headdrama.com. «Mõned ütlevad, et see on fantastiline kogemus ning kõik peaksid kolmekesi voodis olema vähemalt korra, kuid teised tunnistavad, et kolmekas kahjustas nende suhet nii partneri kui sõbraga.»

Seksi ja intiimsuse treener Dianne Sikel selgitab aga, et kolmekas on suhtele hoopis hea – see kas toob partnereid üksteisele lähemale või näitab kõiki põhjuseid, miks paar ei peaks koos olema. «Kolmekas on hea silmade avaja! Või siis võib see olla hea põhjus, miks joomine maha jätta...»

Voodisse kolmanda inimese kaasamine muudab ehk juba igavaks muutunud suhte särtsakamaks ning toob erutavat vaheldust. «Paljud arvavad, et kolmekas on hea idee, kui nad on parasjagu pubis mitu tundi õlut joonud. Kainemaks saades teadvustavad nad endale õudusega, millega hakkama on saanud ning muutuvad ebakindlaks ja armukadedaks,» selgitas Sikel.

Kui sa oled armukadetseja tüüp, siis ei ole kolmekas sinule. Kuigi see võib tunduda ju lõbus ja seksikas, siis kord juba seal sees olles enam taganeda ei saa. Võid teha partnerile liiga, pöörates võõrale liiga palju tähelepanu või on olukord hoopis vastupidine – sa ise saad haiget ja muutud väga armukadedaks!

See otsus peab olema ühine. Kui su partner surub seda ideed peale, kuid sa ise pole väga huvitatud, siis võivad tunduvalt kergemini probleemid tekkida. Kui sa ei suuda kujutada end ette vaatamas oma partnerit rahuldamas kedagi teist, siis soovitus on – ära tee kolmekat! Nagu varem öeldud, võib see põhjustada palju armukadedust, mis võib kahjustada sinu suhet.

Psühhoterapeut ja suhteekspert Diane Spear selgitas, miks kolmekas võib suhet kahjustada. «Mul on olnud palju patsiente, kes on proovinud kolmekat ning avastanud, et see on nende suhet pikas perspektiivis kõvasti muutnud. Kuna kolmeka ajal oli seks sageli väga erutav ja täitis kõigi fantaasiaid, siis hiljem kahekesi olles unistavad mõlemad partnerid sageli kolmandast inimesest ega pööra nii palju tähelepanu partnerile, kellega nad parasjagu seksuaalvahekorras on. Seetõttu muutub «tavaline» seks keeruliseks.»

Spear paneb südamele, et kolmekas ei tohiks tulla kergekäeliselt ega purjus peaga, vaid see peaks olema korralikult läbi mõeldud ja mõlemale partnerile vastuvõetav. Rääkige avameelselt ja ausalt oma tunnetest ja mõtetest, et vältida hilisemaid võimalikke probleeme.

Küsimused, mida enne kolmekat küsida

Alljärgnevalt on mõned abistavad küsimused, mida enne kolmekat partnerilt ja endalt küsida, et selgitada täpselt välja, mida te mõlemad tahate kolmekalt.

• Kas seksuaalsel käitumisel on mingeid piire?

• Kas kaitsevahendeid kasutatakse? Kui jah, siis millistes tegevustes?

• Kas suudlemine on lubatud?

• Kas samasooliste puudutused on lubatud?

• Kellele võib kolmekast rääkida? Kelle eest hoiame selle saladuses?

• Mis juhtub, kui me peaks saama mõne haiguse või jääma rasedaks?

• Kas küsime tõestust, et kolmas inimene on terve?

• Kas see on vaid ühekordne tegevus?

• Kes otsustab, millal ja kas see uuesti juhtub?

• Kas see on okei, kui kolmas inimene ja üks paarist kohtub kahekesi tulevikus?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles