JÕHKER Suurbritannias mõisteti süüdi mehed, kes pussitasid ohvrit otse väikese tüdruku silme all

Elu24
Copy
Foto: Metropolitan Police

Jõhkardite eest pagenud mees jooksis pikali väikese tüdruku ja kontrollis, kas temaga on kõik korras. See sai talle ka saatuslikuks, sest tapjad jõudsid mehele kannule, kirjutab Mirror.

Peaaegu kaks aastat tagasi leiti Joshua White surmavate haavadega Ida-Londoni tänavalt. Vaid 29-aastane mees oli ette jäänud Stokey16-nimelise jõugu noortele noameestele. Päise päeva ajal otse tänaval toime pandud šokeeriv tapatöö jäi täielikult turvakaamerale.

Saatuslik rünnak juhtus peale seda, kui jõugu juht ütles noortele liikmetele, et need peaksid kellelegi otsa peale tegema, kui ei soovi kambast väljaviskamist. Seejärel ründasid nad suvalist ohvrit. Nad «ei hoolinud, keda pussitatakse, taheti lihtsalt gängi sees austust ja kurikuulsust teenida», sõnas Andy Sheppard Metropolitani politseist.

Põgenedes rammisid jõhkardid parkivat autot.
Põgenedes rammisid jõhkardid parkivat autot. Foto: Metropolitan Police

Kaamera näitab, kuidas White täiest jõust pages ning ühe poe ees kuueaastase tüdruku otsa komistas. Viimane oli rulluiskudel ning kukkus rängalt, nii peatus mees hetkeks ja kontrollis, kas tüdruk jäi terveks.

Samal hetkel jõudsid ründajad White'ile järele ning üks pussitas teda matšeetega selga. Kõik toimus hirmunud tüdruku silme all, kui ta ootas poes olnud isa. Tüdruk pääses ehmatusega, White aga suri haavadesse, kui ründajad ära jooksid.

Metsik tagaajamine

Jõugu liikmed põgenesid valge Fordiga, kuid kaugele ei jõudnud. Politsei pardakaamera videost on näha, kuidas nad auto põgenedes parkiva ja suvalise liikleja sõidukite vahele rammisid. Kahel õnnestus algul põgeneda, üks peeti aga kohe kinni.

Möödunud nädalal mõisteti süüdi kaks jõhkra mõrvaga seotud noorukit. 20-aastased Taylar Isaac ja David Kerrigan mõisteti mõlemad White'i tapmises süüdi, seega ootab neid sama saatus, mis juba varem süüdi tunnistatud 18-aastast Theo Momodud.

Neist viimane oligi see salga liige, kes White'i pussitas. Uurimise käigus selgus, et sama kamp oli lähedal pargis rünnanud veel Rikkardo Butlerit, kes lükkas lapsekäru, aga pääses kergemate vigastustega põgenema. Selle eest esitati jõhkarditele lisasüüdistusena mõrvakatses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles